Oris kellot

Oris

    Suodatin

      Oris kellot - Real watches for real people

      Oris on arvostettu sveitsiläinen automaatti eli mekaanisten kellojen valmistajana tunnettu kellomerkki, joka ei kvartsikoneistoja tunne. Oris-kellot ovat meille suomalaisille tuttuja muun muassa F1 maailmasta, sillä Oris on Heikki Kovalaisen ja Williamsin sponsori.

      Oris kellojen värikäs historia

      Oris on käynyt yli 100-vuotisen historiansa aikana läpi sekä myrskyisiä että tyyniä aikoja. Paul Cattin ja Georges Christian perustivat Oriksen kellotehtaan Hölsteinissa vuonna 1904. Perustajat tulivat molemmat Sveitsin kellonvalmistuksen pääkaupungista, Le Lochesta. Vain 24 työläisen voimin he ottivat haltuunsa hiljattain suljetun kellofirman Lohner&Co. Oris on kylän ja puron nimi lähellä Hölsteiniä, Luoteis-Sveitsissä. Ensimmäinen kymmenestä haarakonttorista avattiin Sveitsissä vuonna 1906. Oriksesta tuli nopeasti alueen suurin työllistäjä, kun se palkkasi vuonna 1911 yli 300 työntekijää Hölsteiniin ja rakensi työntekijöilleen asuntoja alueelle. Vuodesta 1925 eteenpäin, avattuaan oman galvanointitehtaan, yritys erikoistui vertaillen edullisten mutta laadukkaiden kellojen valmistukseen. Samaan aikaan Oris alkoi yhdistää taskukelloihinsa yksinkertaisia solkia muokaten kelloista rannekelloja. Kelloille alkoi löytyä ostajia etenkin Englannista sekä englanninkielisiltä alueilta ja Etelä-Amerikasta.

      Toisen perustajan, Georges Christianin menehdyttyä vuonna 1927, hänen lankonsa Oscar Herzog siirtyi yrityksen toimitusjohtajaksi ja johti yritystä aina vuoteen 1971 saakka. Vesitiiviiden kellojen kasvattaessa suosiotaan, Oris lisäsi tuotantoon vesitiiviitä kelloja 1950-luvun taitteessa. Yhä tänä päivänä kysytty Oris Movement 601 -koneisto lanseerattiin vuonna 1952, ja pian sen jälkeen maailmankuulu Oris movement 645. 1970-luvulla Oriksen osakkeet myytiin ASUAG:in omistukseen, ja ASUAG Oris nimitettiin halpojen kellojen valmistajaksi. Kelloalan kriisin myötä 1970-luvun lopulla Oris ei pystynyt välttymään irtisanomisilta ja sivukonttorien sulkemisilta. Vaikeiden vuosien jälkeen Oris nosti yrityksensä suosta uuden johtajaparin myötä, ja alkoi toteuttaa uutta visiota. Japanilaisten kiinnostus mekaanisia kelloja kohtaan innosti toisen omistajan, Ulrich Herzogin tähtäämään edelläkävijämarkkinan, Japanin, markkinoille ja pyrkimään globaaliksi johtajaksi mekaanisten kellojen valmistuksessa erityisillä koneistoilla ja kilpailukykyisillä hinnoilla.

      Oriksen viestintästrategialle tärkeä virstanpylväs oli ensimmäinen, iso sponsorointitapahtuma vuonna 1996:Oris London Jazz Festival. Sponsoroinnin myötä Oriksen ja jazz-musiikin välille syntyi vahva tunneside. Tunnettujen artisien kuten Louis Armstronginja Miles Davisin muistoa kunnioitetaan vuosittain eksklusiivisella, rajoitetulla erällä Oris-kelloja. Oris keskittyi yhä enemmän kellojen muotoon pyrkiessään maailman suurimmaksi kellovalmistajaksi. Vuonna 2003 Oris solmi sopimuksen BMW Williamsin Formula 1 -tiimin kanssa. Parin vuoden kuluttua sponsorointisopimus laajenee, ja Oris-logo nähdään Williamsin F1-autojen takasiivessä, ja myöhemmin myös etusiivessä. WilliamsF1-kellomallisto sai samalla kaksi uutta kelloa. Oris solmi myös useita muita sponsorointisopimuksia 2000-luvulla, lanseeraten samalla tasaiseen tahtiin uusia kellomalleja, -ominaisuuksia sekä vanhoja malleja päivitettyinä versioina.

      Oris kellot suuresta kotimaisesta verkkokaupasta

      Oris valmistaa ainoastaan mekaanisia kelloja. Oriksen tunnuksena toimii rekisteröity tavaramerkki, punainen roottori, joka on merkki luonnollisesta voimasta, joka "tankkaa" kaikkia Oris-kelloja. Mikäli valikoimmassamme ei ole haluamaasi mallia, voit kysyä meiltä aina saatavuutta.