Riviera Azur ja Baumatic - Sporttia, trendiä ja teknologiaa

Kirjoitimme muutama viikko sitten 50-vuotta täyttävästä kellomaailman pioneerin Baume & Mercier Riviera -kellomallista ja sen historiasta. Nyt tutustumme hieman lähemmin viidennen sukupolven Riviera Azur -rannekellon ja ainutlaatuiseen Baumatic -koneistoon. Kellon koneisto on nimittäin se, joka tekee kellosta tämän sekä huomisen päivän rannekellon.

Riviera Azur 300 m

Ensin pieni esittely kellouutuuksista: Riviera 10717 ja Riviera 10716  ovat uusia vesiurheiluun suunniteltuja Riviera Azur 300 m -rannekelloja. Kellot ovat vesitiiviitä jopa 300 metriin asti ja niissä yhdistyy yksisuuntainen pyörivä bezel kauniisti viimeisteltyyn satiiniseen teräkseen. Kellojen bezel on vertaansa vailla, sillä bezel-kehyksen ensimmäinen neljännes on viimeistelty mallissa 10717 mustalla ja mallissa 10716 sinisellä.

Maailman kuulut arvokellomerkit, kuten IWC ja Panerai ovat olleet hyvin kiinnostuneita tästä erityisen tehokkaasta sekä tarkasta Baume & Mercierin kehittämästä in house - koneistosta. Tästä syystä se on ostanut Baumatic -koneistoja kelloihinsa. Mainittakoon, että kyseisten kellojen hintaluokka huitelee jopa 12-15 tuhannessa eurossa. Baume & Mercier Riviera -rannekellot ovat siis huomattavasti paremmin saavutettavissa. Rivieraan viitataankin usein sanoin ”Affordable Luxury” eli "Saavutettava luksus". IWC ja Panerai kuuluvat Baume & Mercierin tapaan Richemont Groupiin. Richemont on sveitsiläislähtöinen omeyhtiö, jonka tytäryhtiöitä ovat esimerkiksi monet kansainväliset luksus kello- ja korumerkit, kuten Cartier, Buccelati ja Van Cleef & Arpels. 

Uuden sukupolven Baumatic BM14 kaliiperi on COSC:n (Official Swiss Chronometer Testing Institute) sertifioima ja se kestää täydellisesti jokapäiväisen elämän haasteita ja esteitä. Useimmissa markkinoilla olevissa automaattirannekellojen koneistoissa on 40-70 tunnin käyntivara. Kestävä ja tehokas Baumatic käy sen viimeisteen asti hiottujen osien ansiosta vaivatta 120 tunnin eli viiden täyden vuorokauden ajan. Kello tarjoaa lisäksi 25 kertaa nykyistä standardia vahvemman magneettisuuden eston.

Baumatic koneisto
Riviera Baumatic koneisto
baume & mercier baumatic koneisto

Kellot alkavat usein jätättää ja ajan saatossa niiden teho heikkenee. Baumatic -koneisto on ennennäkemättömän täsmällinen. Koneiston hiusjousi toimii yhdessä variable-inertia tasapainopyörän kanssa takaamaan tarkkuuden -4 - +6 sekuntia päivässä. Tämä on yksi niistä syistä, miksi koneisto täyttää COSC:n erittäin tiukat standardit.

Kellojen koneistot vaativat muiden esineiden tapaan hoitoa ja ylläpitoa, sillä koneiston osat kuluvat ajan saatossa. Yleisesti kellojen koneistojen huoltoväli on 5 vuotta. Baumatic -koneiston valmistuksessa on käytetty erikoissynteettistä voiteluöljyjä, joiden ansiosta koneistoa ei tarvitse huoltaa yhtä tiheästi, kuin muita automaattikoneistoja. Synteettiset voiteluöljyt kestävät mineraaliöljyjä paremmin vaativia olosuhteita.

Baume & Mercier Baumatic takuu

Takuuta ei saa unohtaa kellojen koneistosta puhuttaessa. Laatu ja luotettavuus ovat Baume & Mercierin peruspilareita ja näitä arvoja ylläpitääkseen Baumatic:lla on 8 vuoden takuu. Baumatic -koneistolla varustettuihin Riviera - ja Clifton -kelloihin saa siis kahden vuoden perustakuun lisäksi 6 -vuoden lisätakuun, kun kello rekisteröidään merkin nettisivuilla. Kellon pääsee rekisteröimään yllä olevan QR-koodin avulla.

Tutustu uusiin Riviera -kelloihin ja muihin arvostettuihin Baume & Mercier -kelloihin verkkokaupassamme!


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.