Helmikorut - Mahdollisuuksia jokaiselle

Edellisessä postauksessa käsittelimme tämän vuoden korumuotia ja yhtenä trendinä mainitsimme helmikorut. Helmi on kautta aikojen ollut suosittu materiaali koruissa, sillä sen kaunis hohtava pinta on herkkä ja hillitty sekä se istuu moneen erilaiseen tyyliin. Helmi luo puhtaan, maanläheisen lookin, johon harva muu materiaali pystyy. Helmikoruissa viehättää usein myös ajatus siitä, että jokainen helmi on oma yksilönsä. Helmikoruvalikoiman skaala on laajentunut huomattavasti viimevuosien aikana. Perinteisten vaaleiden helmien rinnalle on noussut monen värisiä ja kokoisia helmiä.

Luonnon helmiä ovat makean- ja suolaisenveden helmet, jotka ovat syntyneet simpukan sisälle ajautuneen hiekan murun ympärille muodostuneesta helmiäisaineesta. Suolaisenveden helmet ovat usein hieman arvokkaampia, kuin makeanvedenhelmet. Tämä johtuu siitä, että niitä on saatavilla isommissa koissa ja täydellisemmässä hohdossa. Makeanvedenhelmi on monelle soivin vaihtoehto, sillä niitä löytyy monissa väreissä ja muodoissa maltilliseen hintaan. Moshin kovuusasteikolla helmi sijoittuu luokkaan 3. Vertailun tueksi mainittakoon, että esimerkiksi timantin kovuus kyseisellä asteikolla on 10. Näin ollen helmiä ei suositella jokapäiväiseen käyttöön esimerkiksi kihlasormuksessa. 

Helmikorut eivät suoinkaan ole vain naisia varten. Tänä päivänä helmet, erityisesti helmikaulakorut ja -rannekorut ovat yleistyneet myös miesten keskuudessa. Helmet sopivat hienosti miesten muotiin ja niiden ajattomuus sekä yksinkertaisuus kiehtoo monia sukupuolesta huolimatta. Monet merkit valmistavatkin helmikoruja myös miehille sopivissa mitoissa.

Onyx-helmikorut

Voimme myös puhua helmikorouista, vaikka kyse ei olisikaan aidosta makean- tai suolaisen veden helmestä. Helmikoruja valmistetaan myös muista materiaaleista, kuten kivistä, laisista, metallista ja puusta. Yllä olevassa kuvassa on maskuliininen Thomas Sabo kaulaketju, jossa vieri vieressä tummat onyx-helmet. Vaihtoehtoja löytyy monen muotoisia, kokoisia ja värisiä. Luonnon helmen lisäksi on olemassa myös synteettisiä helmiä eli "jäljitelmähelmiä". 

Meiltä löydät upeita helmikoruja kotimaisilta valmistajilta, joiden koruissa korostuu laatu ja eleganttius. Pirami Pearls ja Gaura Pearls ovat molemmat suomalaisten helmikorujen edelläkävijöitä. Nyt pääsette tutustumaan näihin korubrändeihin tarkemmin.

 Pirami Pearls

Kotimainen Pirami on toiminut 70-luvulta asti arvostettuna helmien maahantuojana ja valmistajana. Yrityksen pitkäaikainen asiantuntevuus ja kokemus takaa korujen ja niissä olevien helmien laadun. Koruja löytyy erilaisilla helmilajeilla, josta suosituin on makeanvedenhelmi. Valikoimasta löytyy myös suolaisenvedenhelmiä, kuten Akoya merihelmet ja etelänmerenhelmet.

Meidän valikoimasta löydät helmikorvakorujen lisäksi ihania Pirami kastehelminauhoja ristiäis- tai kummilahjaksi. Kastehelminauha on ihana lahja lapselle, sillä sen mukana tuleva jatko-osa mahdollistaa korun pukemisen myös aikuisiällä. Näin koru kulkee mukana läpi elämän ja kantaa mukanansa merkittäviä muistoja.

Pirami Pearls kastenauha

Gaura Pearls

Gaura Pearls on suomalainen helmikoruihin erikoistunut perheyritys, joka valmistaa ajattomia skandinaavisia design -koruja. Heidän valikoimastaan löytyy laaja skaala erilaisia koruja, joista jokainen kertoo omaa tarinaansa. Yrityksen arvoja ovat ekologisuus, laatu, käsityöperinteen vaaliminen, uniikki muotoilu ja klassinen kauneus. He valmistavat korunsa kestävistä luonnonmateriaaleista.

Gaura Pearls -koruissa korostuu niiden pitkä käyttöikä sekä käyttömahdollisuudet. Gaura Pearls mallistojen korut sointuvat hienosti keskenään, ja siksi niitä on helppo yhdistellä. Gaura Pearls valmistaa koruja Piramin tapaan myös lapsille. 

Helmikorut

 

 


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.