Vihki- ja kihlasormusten huumaa

Koronarajoitusten poistuessa erilaiset juhlat ovat vihdoin siirtyneet hiljaiselosta. Näin on käynyt myös rakkauden täyteisten hää-juhlien osalta. Keskeinen osa vihkiseremoniaa on liittoa symboloiva vihkisormus. Vihkisormus on lähtökohtaisesti ikuinen, ja siksi onkin tärkeää, että valinta osuu sellaiseen sormukseen, jota pitää yhtä upeana vielä vuosienkin päästä.

timanttisormukset

Monet morsiamet ja sulhaset saavat inspiraation sormuksiin lehtien ja sosiaalisen median kautta tai ovat jo pidemmän aikaa maalannut mielessänsä kuvaa unelmiensa sormuksesta. Usein nämä eivät kuitenkaan riitä lopulliseen valintaan. Täydellisen sormuksen löytäminen vaatii vaihtoehtojen sovittamista, sillä sormuksen todellinen ulkonäkö selviää vasta silloin. Sama sormus voi näyttää hyvinkin erilaiselta eri ihmisen sormessa. Paras vaihtoehto on vierailla kultasepän liikkeessä sekä esittää kysymyksiä ja toiveita ammattitaitoisille myyjille esimerkiksi budjetin ja tyylin suhteen. Kokemusta vihkisormusten myynnistä henkilökunnaltamme löytyy jopa vuosikymmenten ajalta. 

Haluatko suunnitella itsellesi unelmien kihla-tai vihkisormuksen? Ring Tailorin avulla voimme suunnitella yhdessä asiakkaan kanssa uniikin sormuksen yksilöllisesti heidän toiveidensa mukaan. Tämän teknologian ansiosta voimme yhdistellä parhaita ominaisuuksia eri sormuksista ja saamme luotua parhaan mahdollisen vaihtoehdon ulkonäöllisesti sekä hinnallisesti. Sormuksen hintaan vaikuttaa käytetty materiaali sekä timantin/timanttien arvo, johon puolestaan vaikuttaa neljän c:n luokitus: carat weight (paino), clarity (puhtaus), colour (väri) ja cut (hionta). Luonnon timantin tilalle on myös mahdollista valita laboratoriotimantti. Sormuksen näkee heti 3D- muodossa, jotta asiakas saisi mahdollisimman tarkan kuvan tulevasta sormuksestaan.

Voit valita sormukseesi 9, 14 tai 18 karaatin kelta-, valko- tai punakullan. Osaa sormuksista on myös mahdollista saada platinassa, palladiumissa tai hopeassa. Platina on valkokullan tavoin kauniisti hohtava metalli. Se on erittäin kestävää ja sitkeää. Platina ei ole altis tummumiselle, joten rodium-pinnoitus ei ole sille tarpeen. Sen lisäksi platina on tällä hetkellä edullinen vaihtoehto kullan rinnalla, sillä kullan raakahinta on noussut kansainvälisillä markkinoilla. Hinnan nousuun ovat vaikuttaneet muun muassa sijoitusmarkkinat sekä tämänhetkiset Venäjän pakotteet. 

Suurin osa kihla- ja vihkisormuksista ei suunnitella trendit edellä ja siksi ne ovatkin hyvin ajattomia koruja. Kuitenkin tiettyinä aikoina jotkut mallit ovat suositumpia, kuin toiset. Timanttisormukset ovat jo vuosien ajan ollut suosituin sormustyppi kihla- tai vihkisormukseksi. Lähiaikoina moni on ollut kiinnostunut eri timanttimalleista. Malleja löytyy monia perinteisen briljanttihiontaisen timantin lisäksi. Hiontatyylejä voi olla esimerkiksi soikea-, pisara-, markiisi-, smaragdi- sekä princess-hionta.

Mutta miksi juuri timantti? Timantti on kaikista sädehtivin ja kirkkain jalokivi. Timantilla on ollut myös tärkeä symbolinen merkitys vihkisormuksessa jo vuosisatojen ajan: timantin kestävyyden luoma ikuisuus.

Timanttisormuksen osto oppaasta löydät isää tietoa timanttisormuksista sekä värillisistä jalokivistä!

Vastuullisuus

Entistä useampi haluaa tietää sormuksen alkuperästä ja sormuksen ekologisuus sekä eettisyys vaikuttaa valintaan. Valmistajamme käyttävät sormuksissa suurimmalta osin kierrätettyä kultaa. Luonnon timantit ovat saaneet rinnalleen laboratoriossa valmistetun synteettisen timantin. Laboratoriossa kasvatettu timantti vastaa ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan miljoonien vuosien ajan maan uumenissa kasvanutta luonnon timanttia, mutta on edullisempi vaihtoehto varsinkin suuremmissa karaattikoissa. 

Sormus alusta loppuun Salkarilla? Mikäli valikoimastamme ei löydy itsellesi mieluisinta sormusta, voimme valmistaa toiveidesi mukaisen sormuksen kultasepällämme asiantuntevan henkilökunnan ja taitavan seppämme toimesta. Jos sinulla on käytöstä poistuneita tai rikkinäisiä koruja, voit hyödyntää niitä uuden sormuksen teettämisessä.

Seppämme valmistama upea kultainen timanttisormus:

kultasepän valmistama sormusKultainen sormus timantilla

 

Tervetuloa tutustumaan Pohjanmaan suurimpaan kihla- ja vihkisormus valikoimaan Salkarille! 

 

 

 


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.