Swiss made -merkintä kelloteollisuudessa

Sveitsiläisten kellojen maine on vertaansa vailla. Swiss made- merkintä kuvastaa laatua, suorituskykyä, asiantuntemusta sekä teknistä innovaatiota. Nämä kaksi sanaa yhdistettynä tunnettuihin tuotemerkkeihin takaavat yhden parhaimmista valinnoista arvokelloa etsivälle. 

Swiss Made

Kuluttajat ovat valmiita maksamaan enemmän kelloista, jossa on Swiss Made merkintä ja vastineeksi odottavat, että kello vastaa kyseistä laatua. Swiss Made- merkintä on tällä hetkellä yksi arvostetuimmista viittauksista kellon alkuperään ja väärin käytettynä se heikentää huomattavasti asiakkaiden tyytyväisyyttä. Merkintää on siis suojeltava tarkoin ja tästä syystä on olemassa laki, joka määrittelee ehdot onko kello oikeutettu tähän maantieteelliseen merkintään. Lakia sovelletaan Sveitsin lisäksi muissa Euroopan Unionin maissa, Hong Kongissa sekä Yhdysvalloissa. Hong Kong sekä Yhdysvallat ovat sveitsiläisten kellojen kaksi suurinta markkina-aluetta. Swiss Made- merkinnän käyttöehtoja on viimevuosina tiukennettu sekä sveitsiläisen kellon määritelmää on täsmennetty. 

Tässä nykyiset Sveitsiläisen kellon kriteerit:

- Kellon koneisto on valmistettu Sveitsissä

- Kellon Koneisto on kasattu Sveitsissä

- Valmistaja on suorittanut viimeiset tarkastukset Sveitsissä, ja

- Vähintään 60 % tuotantokustannuksista on syntynyt Sveitsissä

Kellon koneisto on sveitsiläinen, jos se on koottu ja testattu Sveitsissä sekä yli puolet sen komponenttien arvosta on valmistettu Sveitsissä. Lisäksi vähintään 60 % tuotantokustannuksista on pitänyt syntyä Sveitsissä.

Kelloja väärennetään toisiksi eniten tekstiilien jälkeen. Väärennettyjen tuotteiden myynti on helppoa internetin välityksellä, sillä sen voi tehdä anonyymisti sekä ilman fyysistä kontaktia. Joka vuosi myydään kymmeniä miljoonia väärennettyjä sveitsiläisiä kelloja. Se uhkaa todellisia brändejä ja niiden olemassa olevia työpaikkoja. Väärin käytetyt merkinnät tekevät vuosittain arviolta 400 miljardia dollaria ja väärennöstuotteiden teollisuus rahoittaa vakavaa järjestäytynyttä rikollisuutta esimerkiksi huumekauppaa, rahanpesua sekä ihmiskauppaa. Kyse on siis laajemmasta ongelmasta, mitä luulisi. 

 

 Federation of the Swiss watch Industry

 

FH eli  Federation of the Swiss watch Industry valvoo tarkasti merkinnän käyttöä sekä ryhtyy toimiin väärinkäytöksien ehkäisemiseksi. 


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.