Korumateriaalit

Korumateriaalin valinta perustuu korun käyttötarkoitukseen, hintaan, omiin mieltymyksiin sekä mahdollisiin allergioihin ja yliherkkyyksiin. Koska valikoimassamme on kattavasti erilaisista materiaaleista valmistettuja koruja, alta saat hieman lisätietoa liittyen materiaalin ominaisuuksiin, valmistukseen sekä sen risuihin ja ruusuihin.

KULTA

kultasormusKulta korvakorut

 

Kulta on yksi suosituimmista arvometalleista koruissa. Joko koko koru on valmistettu kullasta, tai sitä on käytetty pinnoitusmateriaalina. Karaattimäärä kertoo sen, kuinka paljon korussa on puhdasta kultaa, sillä sitä sekoitetaan usein muihin metalleihin. Puhdas eli 24 karaatin kulta on itsessään aika pehmeä korumateriaaliksi. Yleisimmät karaattimäärät ovat 14k ja 18k.

Kulta jaotellaan kolmeen: keltakulta, valkokulta ja ruusukulta. Keltakulta on nimensä mukaisestin keltaista eli perinteisen kullan väristä. Keltakultaan sekoitetaan usein sinkkiä, kuparia tai hopeaa.

Valkokultasormus

Monet sanovat valkokultaa virheellisesti hopeaksi, sillä se on hopean väristä. Valkokulta valmistuu sekoituksesta, jossa keltakultaan lisätään sinkkiä, palladiumia tai hopeaa. Valkokultaan lisätään usein rodium pinnoite, sillä se estää materiaalin tummumisen. 

Punakultainen kaulakoru

Ruusukulta eli punakulta saadaan, kun puhtaaseen kultaan sekoitetaan kuparia. 

Tutustu kultakoru- valikoimaan.

HOPEA 

Hopeasormushopeinen kaulakoru

 

Arvostettu korumateriaali hopea on kiiltävä ja luonnossa harvinaisempaa, kuin kulta. Sitä valmistetaan usein eri metallien jalostusprosessissa. 

Korujen valmistuksessa käytetään usein niin sanottua sterling-hopeaa, joka on noin 92% hopeaa ja loput metalliseosta esim. kuparia tai platinaa. Seos on paljon kestävämpää ja kovempaa kuin hopea yksinään. Puhdas hopea on materiaalina turhan pehmeää koruihin. 

Hopea on antimigrobinen aine: se tuhoaa bakteereja ja estää niiden lisääntymistä.

Kurkkaa hopeakorut tästä.

KUPARI JA MESSINKI

Kupari on monikäyttöinen materiaali ja se on ensimmäinen metalli, josta ihmiset aikojen alussa alkoivat valmistaa koruja. Kupari on sen kestävyyden ansiosta monikäyttöinen ja sitä sekoitetaan usein muihin metalleihin. 

Kupari sopii maanläheisen värinsä ansiosta monen eri värin kanssa. Lisäksi sitä pidetään hyvin turvallisena materiaalina, sillä se ei aiheuta allergioita.

Messinki koostuu kuparista ja sinkistä. Siitä valmistetaan usein näyttäviä koruja, sillä se on materiaalina melko edullinen. Messinkiä on helppo käsitellä ja siitä saa valmistettua ruostumattomia koruja. Messinki tummuu ajan mittaan ja sen ehkäisemiseksi se voidaan pinnoittaa. 

Pääset tästä messinkikoruihin.

RUOSTUMATON TERÄS

Ruostumaton teräs on kestävä ja näyttävä materiaali. Se on yleinen koruissa kelloissa ja esimerkiksi koriste-esineissä. 

Teräs on edullisempaa kuin kulta tai hopea ja se ei tummene eikä ruostu. Tästä syystä rhodium-pinnoite on turha teräskoruissa. 

Teräksen valmistuksessa käytetään hiiltä, rautaa ja kromia. Siinä on myös pienet määrät nikkeliä. Nikkeli on kylläkin sidottu metalliin ja sitä ei vapaudu iholle. Teräskoruja on siis turvallista käyttää.

Terästä käytetään niin miesten kuin naisten koruissa ja käyttömahdollisuuksia on lähes jokaisessa korutyypissä. 

Teräskoruihin pääset tästä.

NAHKA JA TEKONAHKA

nahkarannekorut
nahkakaulakorut

 

Nahka on materiaalina kevyt ja kestävä. Toisin kun erilaiset metallit, nahka on joustavaa. Nahkasta valmistetaan paljon kaula- ja rannekoruja. Sitä käytetään usein nyörinä metallisen ketjun sijasta.

Tutustu nahkakoruihimme.

Valitsemalla oikeanlaisen korumateriaalin, sekä puhdistamalla korusi säännöllisesti, ehkäiset ihoärsytyksiä. Tämä pätee erityisesti korvakoruihin ja sormuksiin. Näin myös korumateriaali pysyy parhaimmillaan. Kun koruja ei käytä, ne kannattaa säilyttää esimerkiksi korulippaassa, säilytykseen tarkoitetussa pussissa tai korun mukana tulleessa rasiassa. Näin korut välttyvät kosteudelta sekä muulta mekaaniselta kulutukselta. Esimerkiksi Remmitalo Virolaiselta löytyy laajasti erilaisia korurasioita sekä kellokoteloita. Pääset tuotteisiin tästä.


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.