Oris Big Crown, Oris Aquis Date, Oris ProPilot, Oris Divers Sixty-five, Oris Pro Pilot: Laadukkaat Sveitsiläiset Kellot ja Luotettavasti Salkari Oy:n verkkokaupasta tai myymälästä

Oris on tunnettu sveitsiläinen kellomerkki, joka tarjoaa korkealaatuisia, mekaanisia kelloja. Yritys on erikoistunut useisiin ikonisiin malleihin, kuten Oris Big Crown ja Oris Aquis Date. Oris Big Crown sopii erinomaisesti ilmailun ystäville, sillä sen suuri kruunu ja selkeä muotoilu tekevät siitä helppokäyttöisen myös lentohanskoilla.

Oris ProPilot -kellojen kokoelma, mukaan lukien ProPilot Big Date, yhdistää käytännöllisyyden ja eleganssin, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan moderneille ammattilaisille. Oris Divers Sixty-Five modernisoi klassisen mallin uusimmilla sveitsiläisillä kellotekniikoilla, tarjoten sukelluskellojen ystäville luotettavaa suorituskykyä ja tyyliä.

Oris kellot

Oris-kellojen saatavuus Suomessa on hyvä, ja Salkari Oy on yksi suosituimmista jälleenmyyjistä. He tarjoavat laajan valikoiman Oris-kelloja, jotka tunnetaan niiden kestävyydestä, täsmällisyydestä ja arvosta rahalle. Sveitsiläiset Oris-kellot ovat todellinen merkki luksuksesta ja tarkkuudesta, täyttäen sekä keräilijöiden että arkikäyttäjien toiveet.

Oris Yrityksen Historia

Oris on sveitsiläinen kellonvalmistaja, joka tunnetaan laadukkaista mekaanisista kelloistaan. Yritys perustettiin vuonna 1904 Hölsteinissa, Sveitsissä. Paul Cattin ja Georges Christian, molemmat kotoisin Le Loclesta, Sveitsin kellonvalmistuksen pääkaupungista, olivat yrityksen perustajat.

Alkuvuosinaan Oris keskittyi tuottamaan taskukelloja. 1930-luvulla yritys alkoi valmistaa rannekelloja, ja merkittävä innovaatio oli vuonna 1938 lanseerattu Oris Big Crown. Tämä kello suunniteltiin erityisesti lentäjille.

Toisen maailmansodan jälkeen Oris jatkoi kasvuaan ja laajentumistaan. Yritys kehitti 1960-luvulla eräitä tunnetuimpia sukeltajankellojaan, kuten Oris Divers Sixty-Five. Tämä malli tuli tunnetuksi kestävyydestään ja vedenkestävyydestään jopa 100 metriin asti.

Oris pysyi itsenäisenä yrityksenä, vaikka monet muut sveitsiläiset kellomerkit yhdistyivät suurempiin konserneihin. Vuonna 1982 yritys siirtyi automaattisten mekaanisten kellojen valmistukseen.

Oris rannekellot

Mekaanisten kellojen suosio kasvoi 2000-luvulla, ja Oris hyödynsi tämän trendin. Oriksen uudemmat mallit kuten Oris Aquis Date ja Oris ProPilot edustavat yrityksen sitoutumista perinteiseen sveitsiläiseen käsityöhön.

Oris on edelleen yksi harvoista jäljellä olevista yksityisomisteisista sveitsiläisistä kellonvalmistajista. Yritys korostaa perinteitä ja korkeaa laatua kaikissa tuotteissaan.

Oris Big Crown -mallisto

Oris Big Crown -mallisto sisältää useita tunnettuja ja arvostettuja kelloja, jotka erottuvat erityisesti suurten kruunujensa ja selkeiden ominaisuuksiensa ansiosta. Tärkeimmät mallit tässä kokoelmassa ovat Big Crown ProPilot-sarja ja Big Crown ProPilot Big Date.

Big Crown ProPilot-sarja

Big Crown ProPilot -sarja on suunniteltu erityisesti ilmailun tarpeisiin. Kellot ovat tunnettuja suurista ja helpoista käytettävistä kruunuista, mikä helpottaa säätämistä myös hansikkaat kädessä. Nämä kellot on varustettu yksinkertaisilla ja selkeillä viisaritauluilla, mikä parantaa luettavuutta.

ProPilot -sarjan kellot ovat usein ruostumatonta terästä ja niissä on nahka- tai kangasrannekkeet. Lisäksi kellot sisältävät käteviä ominaisuuksia, kuten ison päivämääränäytön. Tämä päivämääränäyttö on selkeä ja helposti luettavissa.

Oris Big Crown

Big Crown -ominaisuudet

Oris Big Crown -kellot erottuvat suurten kruunujensa ansiosta. Tämä kruunu on suunniteltu parantamaan käytettävyyttä tilanteissa, joissa hienomotoriikka voi olla haastavaa. Kellojen muotoilu on klassinen ja ajaton, mikä tekee niistä tyylikkään valinnan.

Monissa Big Crown -kelloissa on automaattinen liikkuvuusmekanismi, joka ei vaadi paristoja. Kellot ovat usein vedenkestäviä ja ne kestävät hyvin kulutusta, mikä tekee niistä erinomaisia päivittäiseen käyttöön. Lisäksi niissä on pitkä käyntivara, joka takaa tarkan ajanoton.

Big Crown ProPilot Big Date

Big Crown ProPilot Big Date -malli yhdistää klassisen ilmailumuotoilun moderniin toiminnallisuuteen. Kelloissa on suuret päivämääränäytöt, jotka ovat helposti luettavissa yhdellä silmäyksellä.

Nämä kellot on varustettu ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla koteloilla ja nahkarannekkeilla, mikä takaa mukavuuden ja kestävyyden. ProPilot Big Date -mallissa on myös kaikille ProPilot-kelloille tyypillinen suurempi kruunu, mikä helpottaa kellon säätöä.

Lisäksi kellot sopivat erinomaisesti ilmailuharrastajille ja tiukkoihin olosuhteisiin sen kestävyyden ansiosta.

Oris Aquis Date -mallisto

Oris Aquis Date -mallisto tunnetaan kestävyydestään ja erinomaisista vedenkestävistä ominaisuuksista. Mallit ovat suosittuja erityisesti sukeltajien keskuudessa, ja niissä on tarkkaan harkitut yksityiskohdat, kuten päivämääräikkuna ja safiirikristalli.

Oris aquis date

Aquis Date ominaisuudet

Aquis Date -mallistossa on käytetty korkealaatuisia materiaaleja ja tarkkaa sveitsiläistä koneistoa. Kellot ovat varustettu päivämääräikkunalla, joka tekee ajankulun seuraamisesta helppoa ja tarkkaa.

Kellojen taulua peittää safiirikristalli, joka on naarmuuntumaton ja erittäin kestävä. Lisäksi Aquis Date -mallit on varustettu itsestään vetäytyvällä koneistolla, joka takaa tarkan ajanpidon ja pitkäikäisyyden.

Aquis Date vedenkestävyys

Oris Aquis Date -malliston vedenkestävyys on yksi sen suurimmista vahvuuksista. Kellojen ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori kestää jopa 300 metrin (30 bar) syvyyden, mikä tekee niistä ihanteellisia sukelluskäyttöön.

Sukeltajien arvostama yksisuuntainen keraaminen kehä parantaa turvallisuutta veden alla. Tämä tekee Oris Aquis Date -kellosta luotettavan kumppanin vedenalaisiin seikkailuihin. 

Oris ProPilot -mallisto

Oris ProPilot -mallisto on tunnettu ilmailun inspiroimasta estetiikasta ja toiminnallisuudesta. Tämä kokoelma sisältää kellomalleja, jotka on suunniteltu erityisesti lentäjille ja ilmailun harrastajille.

Oris Propilot

ProPilot Altimer

ProPilot Altimer -kellossa on huomattava korkeusmittari, joka on hyödyllinen erityisesti lentäjille. Korkeusmittari näyttää korkeuden tarkasti jopa 4 500 metriin asti. Kellon halkaisija on 47 mm, ja siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori. Musta kellotaulu sekä Super-LumiNova®-käsittely takaavat hyvän luettavuuden. Altimeterilla on automaattinen vetomekanismi ja 38 tunnin käyntivara.

ProPilot GMT

ProPilot GMT tarjoaa kaksoisaikatoiminnon, joka on hyödyllinen usein matkustaville. Kellossa on 44 mm ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori ja musta nahkaranneke. Erityisenä piirteenä ovat toisen aikavyöhykkeen osoittimet, jotka on korostettu punaisella. Mekaaninen automaattikoneisto varmistaa tarkan ajanoton, ja kellossa on 50 metrin vesitiiviys. GMT-toiminnon lisäksi kellossa on päivämäärän näyttö sekä 24 tunnin asteikko.

ProPilot Chronograph

ProPilot Chronograph yhdistää tyylin ja toiminnallisuuden tarjoamalla erittäin tarkan ajanoton. Kellossa on 44 mm kuori ja selkeä kellotaulu, johon on asetettu kolme alikelloa. Kronografin avulla voidaan mitata minuutteja, tunteja ja sekunteja suurella tarkkuudella. Kellossa on safiirilasi, ja se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kronografi on 100 metrin vesitiivis ja varustettu automaattisella mekaanisella liikkeellä.

Oris Divers Sixty-Five -mallisto

Oris Divers Sixty-Five -mallisto tietää, miten yhdistää nostalgian elementit modernin kellotekniikan kanssa. Kellojen muotoilu on otettu suoraan 1960-luvun sukelluskelloista, mutta ne sisältävät nykyajan parhaita ominaisuuksia.

Oris Divers Sixty-Five

Divers Sixty-Five Ominaisuudet

Divers Sixty-Five kellot ovat säilyttäneet vanhanajan estetiikan, mutta niissä on nykyaikaisia materiaaliratkaisuja. Kelloissa on moniosainen ruostumattomasta teräksestä valmistettu kotelo, jossa on kaiverrettu takakuori. Kellojen safiirikristalli on kupera molemmilta puolilta ja sen sisällä on heijastuksen esto.

Useimmat mallit käyttävät Oris-kaliberi 400 automaattikoneistoa, tarjoten luotettavan ajanoton ja Super-LumiNova-luminoivat indeksit ja osoittimet, jotka takaavat hyvän näkyvyyden veden alla. Divers Sixty-Five -kellojen vedenkestävyys on 100 metriä, mikä sopii hyvin vapaa-ajan sukeltamiseen.

Vintagehenkinen sukelluskello

Oris Divers Sixty-Five -mallisto tunnetaan retro-henkisestä suunnittelustaan, joka on saanut inspiraatiota 1960-luvun Oris-sukelluskelloista. Kellon ulkonäkö on vaatimaton, mutta elegantti, sillä siinä yhdistyvät vintage-muotoilu ja modernit toiminnot.

Esimerkiksi Oris Divers Sixty-Five Chronograph tarjoaa klassisen ulkonäön, mutta siinä on lisänä kronografi. Toinen malli, Hölstein Edition 2024, on rajoitettu 250 kappaleeseen ja siinä on musta kotelo ja kaiverrukset.

Divers Sixty-Five -kellojen viehätys perustuu niiden yksinkertaiseen, mutta tyylikkääseen suunnitteluun, joka sopii sekä arkeen että juhlaan.

Oris Katselun Tekniikka

Oris-kellot tunnetaan huolellisesta suunnittelusta ja laadukkaista materiaaleista. Seuraavissa osioissa tarkastellaan, miten tämän sveitsiläisen kellonvalmistajan käyttämiä koneistoja ja materiaaleja suunnitellaan ja valmistetaan.

Oris rannekellot

Kellon koneistot

Oris käyttää erityisesti automaattikoneistoja, jotka ovat tunnettuja tarkkuudestaan ja luotettavuudestaan. Monet Oris-kellot sisältävät joko Sellitan tai Orisin omia muokattuja Sellita-koneistoja, jotka takaavat pitkäkestoisen suorituskyvyn. Esimerkiksi Oris Big Crown -mallissa on usein Sellita SW200-1 -koneisto, joka on muokattu tuomaan esiin Orisin laatustandardit.

Oris Calibre 400 -automaattikoneisto huikealla 120 tunnin eli viiden päivän käyntivaralla. Koneiston käyntitaajuus on 28’800 A/h (4 Hz). Myös Oris Caliber 114 ja Caliber 115 ovat merkittäviä saavutuksia Orisin innovaatiossa. Oris Aquis Date ja Oris Divers Sixty-Five ovat myös esimerkkejä kelloista, jotka hyödyntävät näitä huippuluokan koneistoja.

Materiaali ja suunnittelu

Oris käyttää kelloissaan ensiluokkaisia materiaaleja, kuten ruostumatonta terästä ja titaania. Näiden materiaalien kestävyys ja esteettiset ominaisuudet tekevät Oris-kelloista kestäviä ja tyylikkäitä. Oris Propilot -malleissa on tyypillisesti jykevä rakenne, joka on suunniteltu kestämään vaativia olosuhteita.

Oris-kellojen suunnittelussa kiinnitetään huomiota yksityiskohtiin ja käytettävyyteen. Selkeät taulut, heijastamattomat safiirilasit ja ergonomiset rannekkeet tekevät kelloista mukavia käyttää päivittäisessä käytössä. Oris-propilot Big Date on hyvä esimerkki kellosta, jossa yhdistyvät sekä käytännöllisyys että esteettisyys.

Lisävarusteet ja yksilölliset piirteet

Oris-kelloissa on useita hienoja lisävarusteita ja niissä on erilaisia yksilöllisiä piirteitä, jotka tekevät niistä erottuvia. Näihin kuuluvat erilaiset rannekkeet ja soljet sekä suuret kruunut ja näyttökannet.

Rannekkeet ja soljet

Oris tarjoaa monenlaisia rannekkeita ja solkia, jotka lisäävät mukavuutta ja tyyliä. Yksi suosittu vaihtoehto on nahkaranneke, joka antaa kellolle klassisen ilmeen. Nahkarannekkeita on saatavana eri väreissä ja pintamateriaaleissa, mikä antaa mahdollisuuden personoida kelloa.

"Oris ProPilot"-mallissa on Ventile®-ranneke, joka on sekä kestävä että mukava. Toinen vaihtoehto on metalliranneke, joka on erityisen kestävä ja sopii hyvin päivittäiseen käyttöön.

Monissa Oris-kelloissa on deployant-solki, joka mahdollistaa rannekkeen helpon avaamisen ja sulkemisen. Tämä solki on kätevä ja lisää käyttömukavuutta. Esimerkiksi Big Crown ProPilot-kellossa on pronssinen "Lift" -solki, joka sopii yhteen rannekkeen kanssa.

Oris naisten kello

Suurennuskruunu ja näyttökansi

Monissa Oris-kelloissa on suurennuskruunu, joka helpottaa ajan säätämistä. Esimerkiksi Oris Big Crown-mallissa on ylimitoitettu kruunu, joka tekee sen käytöstä helppoa myös hanskat kädessä. Tällainen kruunu on erityisen hyödyllinen lentäjäkelloissa, kuten ProPilot-malleissa.

Näyttökansi on myös yleinen piirre Oris-kelloissa. Tämä tarkoittaa, että kellon tausta on lasia, joten kellonmekanismi näkyy. Se lisää kellon visuaalista vetovoimaa ja antaa mahdollisuuden ihailla hienoa sveitsiläistä koneistoa.

Näin yhdistyy teknisyys ja estetiikka, joka tekee Oris-kelloista erityisen houkuttelevia.

Oris-kellojen käyttötarkoitukset

Oris-kelloilla on monia käyttötarkoituksia eri harrastuksiin ja ammatteihin. Tässä painotetaan Oris-kellojen hyödyt lentomatkustajille ja vesiurheilijoille.

Pilotin kellot ja lentomatkustus

Oris valmistaa useita malleja, jotka on suunnattu lentomatkustajille ja piloteille. Erityisesti Oris Big Crown -kellot tunnetaan tarkkuudestaan ja luotettavuudestaan. Näissä kelloissa on usein suuret, helposti luettavat numerot ja osoittimet, jotka tekevät ajan seuraamisen helpoksi korkeissakin olosuhteissa.

Big Crown -mallit, kuten Big Crown, ovat suosittuja juuri lentomatkustajien keskuudessa. Tämä malli yhdistää klassisen ilmeen ja modernin tekniikan.

Toinen esimerkki on Oris ProPilot. Tämä kello on suunniteltu ilmailun inspiroimana, ja siinä on selkeät, korkea kontrasti-asteikot ja hyvin suunnitellut käyttöpainikkeet lentokoneen ohjaamoon.

Oris rannekello

Sukelluskellot ja vesiurheilu

Oris on tunnettu myös korkealaatuisista sukelluskelloistaan, kuten Oris Aquis Date ja Oris Divers Sixty-Five. Nämä kellot on suunniteltu vedenalaisiin olosuhteisiin ja ne kestävät suuria syvyyksiä.

Oris Aquis Date on rakennettu kestämään vettä jopa 300 metriin saakka. Sen muotoilu on lujatekoinen ja siinä on vedenkestävä ranneke, mikä tekee siitä ihanteellisen vakaville sukeltajille.

Oris Divers Sixty-Five edustaa enemmän vintage-tyylisuuntausta. Se on kuitenkin yhtä käytännöllinen ja kestävä. Laadukkaat materiaalit ja tarkat mekanismit takaavat, että se kestää kovaa käyttöä veden alla.

Molemmat kellot ovat hyviä valintoja vesiurheilijoille, sillä ne yhdistävät tyylin, kestävyyden ja käytännöllisyyden.

Oris-kellon Omistaminen

Oris-kellon omistaminen tuo mukanaan monia etuja, kuten arvon säilymisen ajan kuluessa ja mahdollisuuden ostaa kelloja luotettavilta jälleenmyyjiltä. Olipa kyseessä Oris Big Crown tai Oris Aquis Date, sijoitus on kannattava.

Jälleenmyyjät ja omaisuudenarvo

Oris-kellot ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja kestävyydestään. Suomessa Salkari Oy on luotettava jälleenmyyjä, joka tarjoaa laajan valikoiman Oris-malleja. 

Oris-kellot, kuten Oris ProPilot ja Oris Divers Sixty-Five, säilyttävät arvonsa hyvin. Ne ovat suosittuja keräilykohteita, ja monet mallit, kuten Oris Aquis Date, ovat haluttuja markkinoilla. Rekisteröimällä kellon Oris-verkkosivustolla, voi takuun pidentää jopa kymmeneen vuoteen, mikä lisää kellon arvoa entisestään.


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.