Oris: Laadukasta sveitsiläistä käsityötä

Oris on sveitsiläinen kellobrändi, joka on erikoistunut mekaanisiin kelloihin. Brändi on perustettu vuonna 1904 ja se on sitoutunut valmistamaan laadukkaita ja innovatiivisia kelloja. Oris on myös sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan ja on sertifioitu ilmastoneutraaliksi yritykseksi.


Oris-kellot ovat saavuttaneet mainetta urheilupiireissä, sillä brändi on valmistanut kellot muun muassa F1-talli Williamsille. Kellot sopivat myös sukeltamiseen, moottoriurheiluun, lentämiseen sekä kulttuuriin. Oris-rannekellot ovat laadukkaita ja kestäviä, ja niissä käytetään vain parhaita materiaaleja. Brändi on myös sitoutunut kestävään kehitykseen ja yhteiskuntavastuuseen.

Oris Historia

Oris on yksi Sveitsin vanhimmista ja arvostetuimmista kellovalmistajista. Yhtiö perustettiin vuonna 1904 Paul Cattinin ja Georges Christianin toimesta. He ostivat Lohner & Co kellotehtaan, joka oli juuri suljettu. Oris aloitti toimintansa Hölsteinissä, Sveitsissä, ja on siitä lähtien valmistanut laadukkaita kelloja.

Oris on kokenut ylä- ja alamäkiä historiansa aikana. Se kasvoi nopeasti 1900-luvun alussa ja tuli tunnetuksi laadukkaista kelloistaan. Kuitenkin 1970-luvulla Oris joutui taloudellisiin vaikeuksiin, ja sen oli pakko lopettaa tuotanto. Vuonna 1982 yhtiö kuitenkin palasi markkinoille uusien omistajien ja rahoittajien avulla.

Nykyään Oris on yksi maailman suosituimmista kellovalmistajista, joka tunnetaan laadukkaista ja tyylikkäistä kelloistaan. Yhtiö valmistaa monenlaisia kelloja, kuten sukelluskelloja, lentokonekelloja, klassisia kelloja ja monia muita. Oris on myös sitoutunut ympäristönsuojeluun ja lahjoittaa osan voitostaan hyväntekeväisyyteen.

Oriksen kellot ovat erittäin laadukkaita ja kestäviä. Yhtiö käyttää vain parhaita materiaaleja ja teknologiaa kellonsa valmistukseen. Oris on myös tunnettu innovatiivisista ratkaisuistaan, kuten kehittämästään roottorilukosta, joka estää kellon ylikierroksilta.

Kaiken kaikkiaan Oris on yksi maailman arvostetuimmista kellovalmistajista, joka on tunnettu laadukkaista ja tyylikkäistä kelloistaan. Yhtiö on sitoutunut ympäristönsuojeluun ja lahjoittaa osan voitostaan hyväntekeväisyyteen. Oriksen kellot ovat erittäin laadukkaita ja kestäviä, ja yhtiö käyttää vain parhaita materiaaleja ja teknologiaa kellonsa valmistukseen.

Oris Kellomallit

Oris on sveitsiläinen kellovalmistaja, joka on tunnettu laadukkaista mekaanisista kelloistaan. Oris tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kellomalleja, jotka sopivat niin miesten kuin naistenkin ranteeseen.

Oris Aquis

Oris Aquis on Oriksen sukeltajankello, joka on suunniteltu kestämään vaativia olosuhteita. Kellossa on automaattinen mekanismi ja se kestää vedenpainetta jopa 300 metriin asti. Oris Aquis Date -mallissa on lisäksi tyylikäs päivämääränäyttö.

Oris kelloOris kello

Oris Miesten Kellot

Oriksen miesten kellomallisto on laaja ja monipuolinen. Mallistosta löytyy niin klassisia kuin modernejakin malleja. Esimerkiksi Oris Big Crown -mallisto edustaa perinteikkäämpää tyyliä, kun taas Oris Divers Sixty-Five -mallisto on modernimpi. Kaikissa malleissa on tarkka mekanismi ja laadukkaat materiaalit.

Oris miesten kelloOris miesten kellot

Oris Naisten Kellot

Oriksen naisten kellomallisto on yhtä laaja ja monipuolinen kuin miestenkin mallisto. Naisten kellomallisto sisältää niin klassisia kuin modernejakin malleja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Esimerkiksi Oris Artelier -mallisto edustaa klassisempaa tyyliä, kun taas Oris Aquis Date Diamonds -mallisto on modernimpi ja koristeltu timanteilla. Kaikissa malleissa on tarkka mekanismi ja laadukkaat materiaalit.

Oris naisten kelloOris naisten kellot

Oriksen kellomallisto on laaja ja monipuolinen, ja sieltä löytyy sopiva kello niin miehille kuin naisillekin. Kellojen laadukkaat materiaalit ja tarkka mekanismi takaavat sen, että Oriksen kellot ovat kestäviä ja luotettavia.

Oris Kellojen Ominaisuudet

Oris on sveitsiläinen kellovalmistaja, joka tunnetaan laadukkaista ja tyylikkäistä kelloistaan. Oris-kellot ovat tunnettuja monipuolisista ominaisuuksistaan, jotka tekevät niistä erinomaisia valintoja niin arkeen kuin juhlaan.

Oris-kellot ovat usein automaattikelloja, jolloin ne toimivat liikkeen voimalla eivätkä vaadi paristoja. Tämä tekee niistä ympäristöystävällisiä ja käyttäjäystävällisiä. Oris-kelloissa on usein myös erilaisia toimintoja, kuten päivyri, sekuntikello ja tietysti ajanotto.

Oris-kellot ovat myös usein vedenkestäviä, mikä tekee niistä sopivia käytettäväksi esimerkiksi uinnin yhteydessä. Oris-kelloissa on yleensä myös kestävä safiirilasi, joka suojaa kelloa naarmuilta ja kolhuilta.

Oris-kellojen rannekkeet ovat usein valmistettu laadukkaasta nahasta tai teräksestä, ja niissä on erilaisia säätömahdollisuuksia, jotta rannekoru istuu käyttäjän ranteeseen täydellisesti.

Kaiken kaikkiaan Oris-kellot ovat laadukkaita, monipuolisia ja tyylikkäitä kelloja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Oris kellot

Oris Kellot Suomessa

Oris kellot ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja tyylikkyydestään. Suomessa Oris kellot ovat saatavilla useista eri myymälöistä ja verkkokaupoista.

Oris Kellot Vaasa

Vaasassa Oris kellot ovat saatavilla useissa eri liikkeissä, kuten Salkarilta. Salkarilta löytyy laaja valikoima erilaisia Oris kelloja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin.

Oris kellot ovat erittäin laadukkaita ja kestäviä, ja ne ovat suosittuja erityisesti miesten keskuudessa. Oris kellojen hintahaarukka on laaja, ja ne sopivat erilaisiin budjetteihin.

Salkari.fi

Salkari.fi on suomalainen verkkokauppa, josta löytyy laaja valikoima erilaisia Oris kelloja. Salkari.fi valikoimaan kuuluu niin miesten kuin naistenkin Oris kellot, ja ne ovat saatavilla useissa eri hintaluokissa.

Salkari.fi Oris kellojen valikoima on laaja, ja se sisältää niin klassisia kuin modernejakin malleja. Verkkokaupasta löytyy myös Oris kellojen varaosia ja tarvikkeita, joten Salkari.fi on erinomainen valinta Oris kellojen ostajille.

Oris Kellon Huolto ja Ylläpito

Oris on sveitsiläinen kellovalmistaja, jonka kellot ovat tunnettuja laadustaan ja tyylikkäästä ulkonäöstään. Oris-kellot ovat puhtaasti mekaanisia kelloja, joko nuppivetoisia tai automaattikelloja. Mekaaninen kello on herkkä laite, joka vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Tässä osiossa käsitellään Oris-kellon huoltoa ja ylläpitoa.

Huolto

Oris-kellon huolto on tärkeää sen toiminnan ja kestävyyden kannalta. Huoltoon kuuluu koko kellon tarkistaminen ja tarvittaessa osien vaihtaminen. Huolto tulisi suorittaa noin viiden vuoden välein tai jos kello ei toimi normaalisti.

Kellon huoltoon kuuluu seuraavat toimenpiteet:

  • Kellon avaaminen ja puhdistaminen
  • Osien tarkistaminen ja tarvittaessa vaihtaminen
  • Kellon voitelu
  • Kellon säätäminen

Huollon suorittaminen itse ei ole suositeltavaa, sillä se vaatii erikoistyökaluja ja -tietoa. Oris-kellon huolto tulisi suorittaa valtuutetussa huoltoliikkeessä.

Ylläpito

Oris-kellon ylläpito on tärkeää sen toiminnan kannalta. Ylläpitoon kuuluu kellon säännöllinen puhdistaminen ja voitelu. Kellon ylläpito tulisi suorittaa noin kahden vuoden välein.

Kellon ylläpitoon kuuluu seuraavat toimenpiteet:

  • Kellon puhdistaminen
  • Kellon voitelu
  • Kellon säätäminen

Oris-kellon ylläpito on mahdollista suorittaa itse kotona. Ylläpidon suorittamiseen tarvitaan erikoistyökaluja ja -tietoa. Oris-kellon ylläpitoa varten on saatavilla erilaisia huoltosarjoja, jotka sisältävät tarvittavat työkalut ja ohjeet.

Yhteenveto

Oris-kellon huolto ja ylläpito ovat tärkeitä sen toiminnan ja kestävyyden kannalta. Huolto tulisi suorittaa noin viiden vuoden välein ja ylläpito noin kahden vuoden välein. Huollon suorittaminen itse ei ole suositeltavaa, sillä se vaatii erikoistyökaluja ja -tietoa. Oris-kellon huolto tulisi suorittaa valtuutetussa huoltoliikkeessä. Ylläpidon suorittaminen itse on mahdollista, mutta vaatii erikoistyökaluja ja -tietoa.

Oris Kellojen Ostaminen

Oris-kellot ovat tunnettuja laadukkaasta ja tyylikkäästä designistaan sekä korkeasta laadustaan. Oris on valmistanut kelloja Sveitsissä jo yli 100 vuoden ajan ja sen kellot ovat edelleen suosittuja ympäri maailman. Jos harkitset Oris-kellon ostamista, tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Oris-kellon valitseminen

Oris-kellojen valikoima on laaja ja monipuolinen, joten kannattaa harkita tarkkaan, minkä tyyppinen kello sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Oris-kellot ovat joko nuppivetokelloja tai automaattikelloja, ja valikoimasta löytyy niin miesten kuin naistenkin kelloja. Oris-kellojen ominaisuuksista kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi vedenkestävyyteen, rannekkeen materiaaliin sekä kellon käyttötarkoitukseen.

Oris-kellon ostaminen

Oris-kellon ostaminen on helppoa ja turvallista monista eri verkkokaupoista. Suomessa Oris-kelloja myy esimerkiksi Salkari.fi. Verkkokaupasta tilattaessa kannattaa kiinnittää huomiota toimitusaikoihin, takuuehtoihin sekä mahdollisiin vaihto- ja palautusoikeuksiin.

Oris-kellon hinta

Oris-kellot ovat laadukkaita ja tyylikkäitä kelloja, joten niiden hinta on usein korkeampi kuin monien muiden kellomerkkien. Oris-kellon hinta vaihtelee mallin ja ominaisuuksien mukaan, mutta yleisesti ottaen Oris-kellot ovat hintaluokaltaan keskihintaisia tai korkeampia. Oris-kellon hintaan vaikuttaa esimerkiksi kellon materiaali, käyttötarkoitus sekä erilaiset lisäominaisuudet, kuten kronografi ja päivyri.

Oris-kellon ostaminen on hyvä investointi, sillä Oris-kellot ovat tunnettuja laadustaan ja kestävyydestään. Oris-kellon ostajalle tarjotaan yleensä myös takuu, joka takaa kellon korkean laadun ja toimivuuden.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mikä on Oris In-house koneisto Calibre 400?

Cal 400 In-house on uusi Oriksen automaattikoneisto, joka asettaa uudet standardit mekaanisille automaattikoneistoille.  In-house Kaliiperi 400 koneisto on kehitetty Sveitsissä Hölsteinissä Oriksen tehtaalla. Koneistolla on huikea viiden päivän käyntivara. Oris Aquis Date on ensimmäinen kello, joka on varustettu Calibre 400 -automaattikoneistolla.

Mikä on Oris Aquis -kellon vesitiiveysluokitus?

Oris Aquis on suosittu sukelluskello, jonka vesitiiveysluokitus on 300 metriä. Tämä tarkoittaa, että kello kestää syvyyttä, joka on enemmän kuin tarpeeksi sukellukseen. Kellon vesitiiveysluokitus on merkitty kellon takapuolelle.

Miten Oris Big Crown -malliston historia vaikuttaa sen nykyisiin malleihin?

Oris Big Crown -mallisto on saanut inspiraationsa 1930-luvun lentokelloista. Mallisto on suunniteltu yhteistyössä lentäjien kanssa, jotta siinä huomioitaisiin heidän tarpeensa. Nykyiset Oris Big Crown -malliston kellot ovat modernisoituja versioita alkuperäisistä malleista, mutta niissä on edelleen sama tyyli ja toiminnallisuus kuin ennenkin.

Mistä tunnistaa aidon Oris-kellon?

Aidon Oris-kellon tunnistaa sen laadukkaasta viimeistelystä ja tarkkuudesta. Oris-kellot ovat myös tunnettuja siitä, että niissä käytetään korkealaatuisia materiaaleja, kuten safiirilasia ja ruostumatonta terästä. Oris-kellon takapuolella on aina merkintä kellon mallista ja sarjanumerosta.

Miten Oris Artelier -kellojen mekanismit eroavat muista Oris-malleista?

Oris Artelier -kelloissa käytetään Oris Calibre 111 -mekanismia, joka on yksi maailman tarkimmista mekanismeista. Tämä mekanismi on suunniteltu erityisesti Oris Artelier -kelloja varten ja se on valmistettu käsin. Oris Artelier -kelloissa on myös tyylikkäät ja modernit muotoilut, jotka sopivat hyvin niin juhlaan kuin arkeenkin.

Mikä on Oris Sixty-Five -malliston inspiraation lähde?

Oris Sixty-Five -mallisto on saanut inspiraationsa Oris-kellon ensimmäisestä sukelluskellosta, joka julkaistiin vuonna 1965. Mallisto on modernisoitu versio alkuperäisestä mallista, mutta siinä on edelleen sama retrohenkinen ulkonäkö ja toiminnallisuus kuin ennenkin.

Kuinka Oris-kellojen huolto tulisi suorittaa säilyttäen niiden arvo?

Oris suosittelee, että sen kellot huolletaan joka 3-5 vuosi. Tämä huolto sisältää kellon puhdistamisen, öljyämisen ja tarkistamisen, että se toimii oikein. Oris-kellon huolto tulisi aina suorittaa valtuutetussa Oris-huoltokeskuksessa, jotta kellon arvo ja takuu säilyvät.

Katso laaja Oris valikoimamme!


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.