Trendikkäimmät Seiko -kellot

Seiko- kellobrändin juuret ulottuvat 1800- luvulle asti. Yhtiön perusti japanilainen Kintaro Hattori, joka avasi vuonna 1881 Tokioon kello- ja korukaupan. Noin kymmenen vuoden kuluttua Kintaro alkoi valmistamaan seinäkelloja Seikosha- nimen alle, josta juontuu kellomerkin nykyinen nimi.

Seiko teki merkittävän askeleen kansainvälisille markkinoille, kun se julkaisi ensimmäisen japanilaisen rannekellonsa vuonna 1913. Tämän jälkeen brändin elämänjanalle mahtuu useita saavutuksia, mainittakoon esimerkiksi, että Seiko oli vuoden 1964 Tokion olympialaisten virallinen aloittaja ja samana vuonna se julkaisi maailman ensimmäisen sekunneilla varustetun kellonsa. Muita maininnan arvoisia Seikon julkaisuja ovat japanin ensimmäinen sukeltajankello vuonna 1965, maailman ensimmäinen kvartsikello vuonna 1968 sekä maailman ensimmäinen kuusinumeroinen LCD- rannekello vuonna 1973. 

2000- luvulle tultaessa Seiko on jatkanut menestystarinaansa kehittämällä teknologiaansa ja tuomalla kellomaailmaan uusia innovaatioita. Keräsimme muutaman ajankohtaisen kellomallin, joista näkyy Seikon taito pysyä kellomaailman aallonharjalla:

 

ALPINIST

Seiko kello

Seiko julkaisi ensimmäisen Alpinist- kellosarjansa jo vuonna 1959. Kello on suunniteltu vuorikiipeilijöille, ja niiden tehtävä on kestää vaihtelevia olosuhteita sekä olla pettämätön apuväline. Vuonna 2020 Seiko julkaisi uuden päivitetyn Alpinist- malliston. 

Uuteen mallistoon päivitettiin mineraalilasin paikalle kestävämpi safiirilasi. Kellossa on Seiko 6R35 -koneisto, joka värähtelee 21 600 kertaa tunnissa. Alpinist- kellossa on 70 tunnin käyntivara sekä myös manuaalinen viritysmahdollisuus.

Tutustu vuonna 2021 julkaistuun Seiko Alpinist Exclusive- erikoismalliin.

 

Ympäristöystävälliset SOLAR - ja KINETIC -mallit

Seiko kello
Seiko kello

Seiko on kehittänyt valikoimaansa kelloja, jotka lataavat itse itsensä auringon valosta tai käyttäjän ranteen liikkeestä. Näitä malleja ei syyttä sanota ympäristölle ystävällisimmäksi, sillä kellojen ylläpidosta ei synny paristojätettä. 

Seiko solar- kellot saavat energiansa mistä tahansa valonlähteestä. Tämä tarkoittaa sitä, että rannekellon akkua ei tarvitse vaihtaa milloinkaan. Tämä on ympäristöystävällisyyden lisäksi myös huoleton vaihtoehto, sillä täysi akku kestää täysin pimeässäkin jopa puoli vuotta.

Solar- teknologiaa on kehitetty 70-luvulta lähtien. Vuonna 2012 Seiko julkaisi maailman ensimmäisen GPS Solar- kellonsa.

Ensimmäinen prototyyppi Seiko Kinetic- kellosta kehitettiin 1986 ja kaksi vuotta myöhemmin markkinoille julkaistiin Seikon ensimmäinen liikkeestä latautuva kello. Kellon akku latautuu käden mekaanisesta liikkeestä muuttaen kineettisen energian käyttöenergiaksi. Käyntivara kellossa on jopa 6 kuukautta. 

Löydät kinetic- mallit täältä.

 

SEIKO 5 SPORTS GMT

 

GMT seiko

Seiko 5 Sports- kellot julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1968. Kun kokoelma uudelleen lanseerattiin vuonna 2019, siihen lisättiin aktiivista ja nuorekasta dynaamisuutta. Kokoelma ottaa uuden askeleen eteenpäin ottamalla ensimmäistä kertaa käyttöön GMT-kaliperin. GMT-kaliperi on ylimääräinen 24- tunnin viisari. Sen avulla kellon käyttäjä näkee toisen aikavyöhykkeen ajan.

Seiko 5 Sports GMT- mallin designin on saanut inspiraatiota Seikon legendaksi muodostuneesta SKX- kellosarjasta. Kellossa on luotettava 4R- koneisto, joka saa käyntienergiansa käyttäjän ranteen liikkeistä. 5 Sports GMT- mallia saa kolmessa eri värissä: mustalla SSK001, sinisellä SSK003 ja oranssilla SSK005 kellotaululla. Kaikki kolme kelloa liittyvät Seiko 5 Sports -päämallistoon. 

 

ASTRON

Seiko Astron kello

Vuonna 1969 julkaistu Seiko Astron- kvartsikello oli ensimmäinen laatuaan. Seikon insinöörit saivat 10-vuoden työn jälkeen suunniteltua rannekelloon kvartsikoneiston, joka on tarkkuudessaan huippuluokkainen.

Sarja päivitettiin hiljattain 2020-luvulle. Uudet Astron- sarjan kellot saavat energiansa solar- aurinkokennoista, joten niiden akkua ei tarvitse vaihtaa. Seikon uusin GPS Solar-koneisto 5X53 Dual-Time mahdollistaa toisen aikavyöhykkeen näytön ja kello päivittää satelliitin kautta paikallisen ajan kaksi kertaa vuorokaudessa. Kellossa on GPS- paikannin, sekä ikuinen eli perpetual  kalenteri. Perpetual kalenteri muistaa karkauspäivät vuoteen 2100 asti ja vaihtaa oikean päivämäärän aina kuukauden vaihtuessa. 

Markkinoilla on lukuisia toiminnoiltaan ja ulkonäöltään erilaisia kelloja, ja siitä syystä oikean kellon valitseminen voi käydä hyvin haastavaksi. Kellon osto-oppaasta saat apua juuri sinun käyttötarkoitukseen ja tyyliin sopivan kellon löytymiseen!


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.