Sinn 903 vs. Breitling Navitimer - Lentäjä kellojen vertailu ja arvostelu

Sinn 903 ja Breitling Navitimer ovat kaksi arvostettua lentäjän kelloa, jotka ovat saaneet paljon huomiota kelloharrastajien keskuudessa. Sinn 903 on saksalaisen kellovalmistajan Sinn Spezialuhrenin valmistama kello. Kellossa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin käytännöllisen lentäjille, kuten päivämäärä- ja päivänäyttö, GMT-toiminto ja takometri.                     

 

Breitling Navitimer on toinen arvostettu lentäjän kello, joka on ollut tuotannossa jo yli 60 vuotta. Kello on suunniteltu erityisesti lentäjille ja siinä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin käytännöllisen lentäjille, kuten lentosuunnistusasteikko, GMT-toiminto ja takometri. Kello on myös erittäin tarkka ja luotettava, mikä tekee siitä suositun valinnan lentäjille ympäri maailmaa.

Sinn 903 Historia ja Perintö

Sinn 903 on yksi Saksan tunnetuimmista lentäjän kelloista, jonka historia juontaa juurensa Helmut Sinnin perustamaan Sinn-yhtiöön. Helmut Sinn perusti yhtiön vuonna 1961 Frankfurtissa. Sinnin ensimmäinen tuote oli lentokoneiden mittareita valmistava yhtiö nimeltä Guinand, jonka Sinn osti vuonna 1962. Vuonna 1994, Helmut Sinn myi Sinn yhtiön Lothar Schmidtille, joka jatkoi yhtiön menestystä ja kehitti uusia tuotteita.

Navitimer 806 ja 809 mallien oikeudet

Helmut Sinn, saksalainen lentokonemekaanikko ja entinen pilotti, osti Ollec & Wajs -yhtiön valmiin kellotuotannon ja Navitimer 806 ja 809 mallien oikeudet. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Ollec & Wajs oli ostanut Breitling konkurssipesän ja tuonut kellot Aviation-brändin alle.

Aviation-kellot olivat erittäin suosittuja lentäjien keskuudessa, ja niitä käyttivät muun muassa Yhdysvaltain ilmavoimat ja NASA.

Helmut Sinnin osto Navitimer 806 ja 809 mallien oikeuksista vaikutti merkittävästi kelloteollisuuteen. Sinn jatkoi mallien valmistusta omalla nimellään ja myi niitä menestyksekkäästi.

Sinnin rooli lentäjän kellojen valmistajana oli merkittävä, ja hänen kellonsa ovat edelleen suosittuja lentäjien ja kellon harrastajien keskuudessa ympäri maailmaa.

Sinn 903 ja Breitling Navitimerin Vertailu

Sinn 903 on usein verrattu Breitling Navitimeriin, joka on toinen tunnettu lentäjän kello. Breitling Navitimer tunnetaan erityisesti sen laskimella varustetusta kehästä, joka mahdollistaa erilaisten lentonavigointitoimintojen suorittamisen. Sinn 903 eroaa Navitimerista siinä, että se on suunniteltu erityisesti saksalaisille lentäjille. Sinn 903 on esimerkiksi käytetty erityistä anti-magneettista materiaalia, joka suojaa kelloa häiriöiltä.

Sinn 903 suunnittelussa on otettu huomioon myös lentäjien tarpeet, kuten helppolukuiset mittarit ja kestävä rakenne. Sinn 903 on myös erittäin tarkka, sillä se käyttää automaattista La Joux-Perret L100 -kronografi-kaliberia. 

Sinn-yhtiö on ollut tärkeä toimija Saksan kello valmistajien joukossa, ja se on selvinnyt monista haasteista, kuten kvartsi-kriisistä. Sinn on jatkanut menestyksekästä toimintaansa ja kehittänyt uusia innovatiivisia tuotteita.

Tekniset Ominaisuudet ja Toiminnot

Koneisto La Joux-Perret L100 

Sinn 903 -lentäjän kello on varustettu La Joux-Perret L100-kaliberilla, joka on tunnettu tarkkuudestaan ja luotettavuudestaan. Tämä automaattikoneisto on valmistettu Sveitsissä ja se koostuu 25 rubiinista. L100 -kaliberi tarjoaa myös 60 tunnin käyntivaran.

Kronografi kello Sinn 903.

Sinn 903 kronografi kello, on erittäin kätevä ominaisuus lentäjille. Tämä toiminto mahdollistaa ajanoton tarkkuuden, joka on tärkeää esimerkiksi lentosuunnitelmien laadinnassa. Sinn kronografi on myös erittäin helppokäyttöinen ja tarkka.

Logaritminen Liukusääntö

Sinn 903 -kellon logaritminen liukusääntö on erittäin hyödyllinen ominaisuus lentäjille, sillä se mahdollistaa nopean ja tarkan laskutoimitusten suorittamisen lennon aikana. Logaritminen liukusääntö on erityisesti hyödyllinen lentosuunnitelmien laadinnassa, polttoaineen kulutuksen laskennassa ja matka-ajan arvioinnissa.

Suunnittelu ja Ulkonäkö

Sinn 903, lentäjän kello, Breitling Navitimer ovat kaikki tunnettuja lentäjän kelloja, joita arvostetaan niiden tyylikkään ulkonäön ja käytännöllisyyden vuoksi. Nämä kellot ovat suunniteltu erityisesti lentäjille, mutta ne sopivat hyvin myös muihin tilanteisiin.

Taulun Yksityiskohdat

Kaikki nämä kellot ovat varustettu erittäin selkeällä taululla, joka mahdollistaa helpon lukemisen jopa vaikeissa olosuhteissa. Taulu on yleensä musta tai tumman sininen, ja siinä on valkoiset tai keltaiset merkit, jotka ovat helposti luettavissa. Joissakin malleissa on myös subdials, jotka lisäävät kellon toiminnallisuutta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Sinn 903 kello, Breitling Navitimer ovat kaikki erittäin tyylikkäitä ja käytännöllisiä lentäjän kelloja. Niiden selkeä taulu, suuri kruunu ja nupit sekä safiirilasi tekevät niistä erittäin helppokäyttöisiä ja kestäviä.

Käytännöllisyys ja Toiminnallisuus

Lentäjä kellon Ominaisuudet

Sinn 903 ja Breitling Navitimer ovat molemmat lentäjä kelloja, jotka on suunniteltu tarjoamaan käytännöllisiä ominaisuuksia lentäjille. Kellojen navigointi kronografit mahdollistavat nopeuden, matkan ja polttoaineen kulutuksen laskennan. Tämä on erityisen tärkeää lentäjille, jotka tarvitsevat tarkkoja mittauksia lentonsa aikana.

Lisäksi molemmat kellot ovat varustettu korkealaatuisilla mekaanisilla liikkeillä, jotka takaavat tarkan ajanmittauksen. Sinn 903 on varustettu valmistajan omaa kehittämää SZ02-kaliberilla, kun taas Breitling Navitimer käyttää Breitling 01-kaliberia.

Vedenkestävyys

Sekä Sinn 903 että Breitling Navitimer ovat erittäin vedenkestäviä. Sinn 903 on testattu jopa 2000 metrin syvyydessä ja Breitling Navitimer on testattu 30 metrin syvyydessä. Tämä tekee molemmista kelloista ihanteellisia valintoja lentäjille, jotka saattavat joutua kohtaamaan sateisia tai kosteita olosuhteita.

Polttoaineen Kulutuksen Laskenta

Lentäjien on tärkeää tietää polttoaineen kulutus lentonsa aikana, jotta he voivat suunnitella reittinsä ja varmistaa, että heillä on riittävästi polttoainetta matkansa aikana. Sekä Sinn 903 että Breitling Navitimer tarjoavat tarkkoja mittauksia polttoaineen kulutuksesta, jotta lentäjät voivat suunnitella matkansa tehokkaasti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Sinn 903 ja Breitling Navitimer ovat erittäin käytännöllisiä ja toiminnallisia lentäjäkelloja, jotka tarjoavat tarkkoja mittauksia nopeudesta, matkasta ja polttoaineen kulutuksesta. Lisäksi molemmat kellot ovat vedenkestäviä, mikä tekee niistä ihanteellisia valintoja lentäjille, jotka joutuvat kohtaamaan kosteita olosuhteita.

Markkinat ja Hinnoittelu

Sinn 903 ST B E Hinta

Sinn 903 ST B E on erittäin korkealaatuinen  kello, joka on suunniteltu kestämään vaativia olosuhteita. Tämän kellon hinta vaihtelee sen ominaisuuksien ja valmistusvuoden mukaan. Uudempien mallien hinnat alkavat noin 3000 eurosta, kun taas vanhemmat mallit voivat maksaa jopa yli 5000 euroa. Hinnat voivat myös vaihdella sen mukaan, onko kello käytetty vai uusi.

Sinn 903 ST B E hinta on korkea, mutta se heijastaa sen laadukasta suunnittelua ja valmistusta. Kellon ominaisuuksiin kuuluu muun muassa lentäjän tarvitsemat toiminnot, kuten kronografi, GMT-toiminto ja päivyri.

Sinn 903 St BE II

Vintage-Mallien Keräilyarvo

Sinn 903 ST B E vanhat mallit ovat erittäin arvostettuja keräilijöiden keskuudessa. Nämä kellot ovat yli 30 vuotta vanhoja ja niitä valmistettiin vain rajoitettu määrä. Niiden harvinaisuus ja laatu tekee niistä erittäin arvokkaita.

Vintage-mallien hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka hyväkuntoisia ne ovat ja kuinka harvinaisia ne ovat. Hintoja voi olla vaikea arvioida, koska markkinoilla on niin vähän näitä kelloja. Kuitenkin, hyväkuntoiset vintage Sinn 903 ST B E -mallit voivat maksaa jopa yli 10 000 euroa.

Vaikka Sinn 903 ST B E hinnat voivat olla korkeita, sen laatu ja suosio ammattilentäjien keskuudessa tekee siitä erittäin halutun kellon. Vintage-mallien harvinaisuus ja keräilyarvo tekee niistä myös erittäin arvokkaita.

Kellon harrastajien ja Keräilijöiden Näkökulma

Laatu ja Kestävyys

Kellon harrastajat ja keräilijät arvostavat laadukkaita ja kestäviä kelloja, jotka kestävät aikaa ja ovat tarkkoja. Sinn 903, Lentäjän Kello ja Breitling Navitimer ovat molemmat laadukkaita ja kestäviä kelloja, jotka ovat suosittuja kellonharrastajien ja keräilijöiden keskuudessa.

Sinn 903 on erittäin tarkka L100 -automaattikoneisto, joka on erittäin luotettava ja kestävä. Kellon runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka on erittäin kestävä ja kestää hyvin aikaa.

Breitling Navitimerilla on myös erittäin tarkka koneisto, joka on COSC-sertifioitu ja tarkkuus on -4/+6 sekuntia päivässä. Kellon runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai 18 karaatin kullasta, joka on erittäin kestävä ja kestää hyvin aikaa.

Modernin Kellon Viehätys

Kellon harrastajat ja keräilijät arvostavat myös modernia kellon muotoilua ja -tekniikkaa. Sinn 903 ja Breitling Navitimer ovat molemmat modernin kellon viehättäviä esimerkkejä.

Sinn 903 on moderni muotoilu, joka on suunniteltu lentäjien tarpeisiin. Kellon valkoinen taulu on selkeä ja helppolukuinen, ja sen tyylikäs muotoilu sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaankin.

Breitling Navitimerilla on myös moderni muotoilu, joka on suunniteltu lentäjien tarpeisiin. Kellon tyylikäs muotoilu sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaankin, ja sen monimutkaiset toiminnot ovat erittäin käteviä lentäjille.

Vertailu ja Arvostelut

Vertailtaessa Sinn 903 ja Breitling Navitimeria, molemmat kellot ovat erittäin laadukkaita ja kestäviä. Sinn 903 on hieman edullisempi kuin Breitling Navitimer, mutta se ei ole yhtä monimutkainen kuin Breitling Navitimer.

Breitling Navitimerilla on monimutkaisempi koneisto ja se sisältää monia lentäjille hyödyllisiä toimintoja, kuten lentosuunnistuslaskurin. Sinn 903 ei ole tätä toimintoa, mutta se on silti erittäin tarkka ja luotettava.

Kellonharrastajat ja keräilijät arvostavat molempia kelloja, ja valinta riippuu usein henkilökohtaisista mieltymyksistä ja tarpeista. Sinn 903 ja Breitling Navitimer ovat molemmat erinomaisia ​​kelloja, joita voidaan suositella kaikille kellonharrastajille ja keräilijöille.

Yhteenveto ja Johtopäätökset

Sinn 903 ja Breitling Navitimer ovat molemmat erinomaisia lentäjän kelloja, joilla on pitkät perinteet ilmailun maailmassa. Molemmat kellot ovat tarkkoja, kestäviä ja luotettavia, ja ne ovat suosittuja valintoja monien lentäjien ja lentokoneharrastajien keskuudessa.

Sinn 903 on erityisen suosittu sen selkeän ja helppolukuisen kellotaulun ansiosta. Kellotaulussa on suuret numerot ja kirkkaat merkit, jotka tekevät kellon käytöstä helppoa myös lentokoneen ohjaamossa. Sinn 903 on myös erittäin hyvä vedenkestävyys ja se kestää jopa 200 metrin syvyyden.

Breitling Navitimer on toinen suosittu valinta lentäjien keskuudessa. Kellossa on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten tachymeter-asteikko, joka auttaa laskemaan nopeuksia, ja lentokoneen mittaritaulun kaltaiset kellotaulun merkit. Breitling Navitimer on myös erittäin tarkka ja kestävä, ja se on ollut käytössä jo vuodesta 1952.

Vaikka molemmat kellot ovat erinomaisia valintoja lentäjille, on tärkeää valita kello, joka sopii parhaiten omaan käyttöön ja tarpeisiin. Sinn 903 on erinomainen valinta, jos haluaa selkeän ja helppolukuisen kellotaulun ja hyvän vedenkestävyyden, kun taas Breitling Navitimer on parempi valinta, jos haluaa monipuolisemman kellon, joka sisältää useita hyödyllisiä ominaisuuksia.


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.