Vuoden 2023 korumuotia

Vuosi 2023 on tuonut tullessaan uusia tuulia muotimaailmaan vaatteiden ja asusteiden osalta. Moni on varmasti omaksunut viimevuoden hittivärit ja sinultakin saattaa löytyä kirkkaan värinen kaulahuivi eteisen kaapista. Iloisia uutisia: värit ei ole katoamassa vielä tänä vuonna! Jos värien kirjo ei ole se oma juttu, niin lohdutuksena voi sanoa, että monet värit, kuten vihreä ja violetti kääntyvät pehmeämpään pistaasin ja laventelin sävyihin. Lisäksi värejä käytetään hieman maltillisemmin ja niitä yhdistetään tänä vuonna neutraaleihin sävyihin, esimerkiksi maanläheiseen ruskeaan. 

Vaatemuodin vaikutukset heijastuu suuresti myös koruihin ja tietynlaiset materiaalit ja kivet ovat tänä vuonna ylitse muiden: 

SINISET JA TURKOOSIT KORUKIVET

Sininen topaasi ja turkoosit korukivet ovat tänä vuonna suosittuja. Topaasin ominaisuuksia ovat sen kirkkaus ja väri. Sininen topaasi on miellyttävä ja rauhoittava väri ja sopii niin kulta- kuin hopeakoruihin.

Turkoosi tunnetaan pirteänä värinä, mutta myös kivilajina. Sillä on ollut merkittävä rooli monissa kulttuureissa ja sitä on käytetty jo tuhansien vuosien ajan. Se on suhteellisen pehmeä kivi, jota on helppo muotoilla. Turkoosi on suosittu hopeakoruissa ja siihen liittyy myös uskomus, että se tuo rohkeutta ja rauhaa käyttäjälleen.

Thomas Sabolta on tullut ihana Charm-mallisto, josta löytyy hauskoja muotoja ja ihania värejä. Heloja voi kiinnittää esimerkiksi tähän turkoosiin helminauhakoruun. 

Thomas Sabo kaulakoru

TIMANTIT & ZIRKONIT

Timantti on ikuinen suosikki, mutta aidot timanttikorut eivät välttämättä istu kaikkien budjettiin. Timantin lailla kimaltava, kaunis korukivi on zirkoni. Vaalea zirkoni sterling hopeisessa korussa takaa helposti tavoitettavissa olevan loistokkaan ja tyylikkään kokonaisuuden. Perinteiset kulta- ja hopeakorut ovat oiva valinta tänäkin vuonna, sillä eleganssi ei katoa muodista. Kuvassa Thomas Sabo sterling hopeakoruja zirkoneilla. 

Hopeat korut

KORUJEN YHDISTÄMINEN & EPÄSYMMETRISYYS

Korujen yhdistelyllä saa luotua jotain täysin omaa ja uniikkia. Jos korurasian pohjalla lojuu vanhoja koruja, ne kannattaa kaivaa esiin, sillä ne voivat täydentää hienosti uusia koruja. Monella korubrändillä on korusettejä, jotka ovat tarkoitettu pukea yhdessä. Korujen ei kuitenkaan tarvitse olla samaa sarjaa, jotta ne voisivat sopia toistensa kanssa saumattomasti. Esimerkiksi sormuksien rohkea yhdistäminen voi olla illanistujaisiin huomiota kiinnittävä lisä, jossa on asennetta.

Epäsymmetrisyyttä kannattaa hyödyntää myös korvakoruvalinnoissa. Jos korvassa on useampi paikka korulle, voi rohkeasti koota erilaiset kokonaisuudet kumpaankin korvaan. Jos haluat ostaa vain yhden korvakorun, kannattaa kurkata Thomas Sabo-korvisvalikoima. Sieltä löytyy runsaasti yksittäisiä korviksia. Mainittakoon vielä Efva Attlingin uudet korvakoruhelat. Niitä voi pujottaa esimerkiksi  101 Plain Hoops-korvakoruihin luoden hienoja epäsymmetrisiä lookkeja.

Efva Attling 101 Hoops

HENNOT JA HERKÄT KORUT

Vähemmän voi olla enemmän. Ohuet, hienostuneet ja herkät korut ovat vuonna 2023 suosittuja. Minimalistisia kaulakoruja ja rannekoruja on helppo yhdistellä muiden korujen kanssa. Yksinään puettuna herkät korut voivat tuoda kaivatun maltillisen huolitellun silauksen kokonaisuuteen. 

Drakenberg Sjöin -valikoimassa on hentoja ranne- ja kaulakoruja. Tässä herkkä Loving Heart -kaulakoru.

Drakenberg Sjölin
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIHLA- JA VIHKIKORUT

Volframikoruista eli Tungstenkoruista on tullut nopeasti kasvava trendi sen  kestävyyden ja edullisuuden vuoksi. Tugstenin lisäksi titaanisormukset myös melko kestäviä, mutta erittäin kevyitä kihla-ja vihkisormusvaihtoehtoja. Se on myös hypoallergeeninen eli se ei allergisoi ja sopii herkkäihoisille. Volframi-, platina- tai titaanisormukset luovat rohkean ja tyylikkään ilmeen sulhaselle. 

Valikoimastamme löytyvät esimerkiksi Bosie titaanisormukset monissa eri väreissä niin miehille, kuin naisille. Kuvassa Bosien uusi kultamusta TICMPVD-2021KK&MU/6 sormus ja titaani-tungsten TI&TU-5188/9 kihlasormus!

BosieBosie sormus

KOTIMAISUUS JA LUONNONMATERIAALIT

Ei tarvitse mennä aidan toiselle puolelle, jotta ruoho olisi vihreämpää. Suomalaisissa korubrändeissä on toinen toistaan laadukkaampia ja kauniimpia koruja, jotka monet ovat saaneet muotoiluun ja väreihin vaikutteita esimerkiksi maamme kauniista luonnosta. Suosimalla kotimaisia koruja tukee kotimaista käsityötä.

Luonnonmateriaaleista, kuten puusta, kivistä ja simpukan kuorista valmistetut korut ova nousussa. Erityistä luonnonmateriaaleista valmistetuissa koruissa on se, että jokainen koru on oma yksilönsä ja toista täysin samanlaista on mahdotonta valmistaa. Suomalaisista brändeistä Lumoava ja Aarni hyödyntävät puuta monissa mallistoissa. Kuvassa ihanat Lumoava Verso-korvakorut.

Lumoava Verso

  


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.