Kihlasormus: Merkitys, Valinta ja Hinta

Kihlasormus on kahden ihmisen välisen rakkauden ja sitoutumisen symboli. Kihlasormus on perinteikäs koru, jonka kumppani antaa tulevalle kumppanilleen hänen kosiessaan. Sormus  symboloi rakkautta ja sitoutumista kumppania kohtaan. Kihlasormus puetaan vasemman käden neljänteen sormeen, nimettömään, jonka uskotaan olevan suorassa yhteydessä sydämeen. 

 Suosituimman kihlasormus materiaalit on kulta, platina, hopea, palladium ja titaani. Materiaalin ja tyylin valitseminen riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, budjetista ja perinteistä

Useille pariskunnille kihlasormuksen valitseminen on tärkeä ja jännittävä osa kihlautumista. Sormus on symboli heidän rakkaudelleen ja sitoutumiselleen. Sormus on koru, jota he kanatavat mukanaan loppu elämänsä. Oli sormus yksinkertainen ja elegantti rivitimanttisormus tai kivetön sormus, se on ajaton rakkauden ja omistautumisen symboli, joka ei koskaan poistu muodista.

Kihlasormuksen Historia ja Merkitys

Kihlasormus on merkittävä osa suomalaista kihlausta ja avioliittoa. Kihlasormus on sormus, joka annetaan kihlauspäivänä merkiksi siitä, että kaksi ihmistä ovat päättäneet sitoutua toisiinsa. Kihlasormuksen historia juontaa juurensa antiikin Roomaan, jossa sormus oli symboli kihlaukselle ja avioliitolle. Kristityt omaksuivat sormuksen käytön kihlauksen merkkinä roomalaisilta. Kihlasormuksen käyttö yleistyi Suomessa vasta 1600-luvulta lähtien yhteiskuntaluokkien vaurauden mukaan. Sormusten käyttö levisi hitaasti ylimistöstä porvaristoon ja lopulta myös talonpoikaisväestön keskuuteen.

Kihlasormus Naiselle

Perinteisesti kihlasormus on ollut naiselle tarkoitettu sormus. Kihlasormus naiselle on yleensä koristeellisempi ja siinä voi olla jalokiviä, kuten timantteja. Kihlasormus on yleensä kultaa tai valkokultaa ja sen tulee olla kestävä ja laadukas. Kihlasormus naiselle pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä, mutta ortodoksisessa kristillisessä liitossa se pidetään oikeassa nimettömässä.

Kihlasormus Miehelle

Vaikka kihlasormus on perinteisesti ollut naiselle tarkoitettu sormus, nykyään myös miehet käyttävät kihlasormusta. Kihlasormus miehelle on yleensä yksinkertaisempi ja siinä ei ole koristeita tai jalokiviä. Miehen kihlasormus on yleensä kultaa tai hopeaa ja sen tulee olla kestävä ja laadukas. Kihlasormus miehelle pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä.

Kihla- ja vihkisormusten välillä on eroja. Kihlasormus on kihlauksen merkkinä käytettävä sormus, kun taas vihkisormus on avioliiton merkkinä käytettävä sormus. Kihla- ja vihkisormuksia voi käyttää yhdessä tai erikseen. Useimmat kihlasormukset ovat varsin yksinkertaisia, mutta kalleimmat sormukset voivat sisältää myös jalokiviä kuten timantteja.

Kihlasormusten Tyylit ja Materiaalit

Kihlasormus on tärkeä symboli, joka edustaa kahden ihmisen välistä rakkautta ja sitoutumista. Kihlasormuksia on saatavilla monissa eri tyyleissä ja materiaaleissa, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Sormus tyylit:

 • Rivitimanttisormus
 • Yksikivinen sormus
 • Sivukivellinen sormus
 • Kivetön sormus
 • Halo-sormus

Sormus materiaalit:

 • Keltakulta
 • Punakulta
 • Valkokulta
 • Platina
 • Palladium
 • Hopea
 • Titaani

Sandberg Kihlasormus

Sandbergin kihlasormukset ovat laadukkaita ja tyylikkäitä. Ne ovat saatavilla useissa eri materiaaleissa, kuten kullasta, valkokullasta ja platinaa. Sandbergin kihlasormukset ovat erittäin kestäviä ja ne ovat suosittuja niiden ajattoman tyylin takia.

Sandberg kihlasormuksetSandberg kihlasormukset

Kohinoor Kihlasormus

Kohinoorin kihlasormukset ovat moderneja ja tyylikkäitä. Ne ovat saatavilla useissa eri materiaaleissa, kuten kullasta, valkokullasta ja platinaa. Kohinoorin kihlasormukset ovat erittäin kestäviä ja ne ovat suosittuja niiden modernin tyylin takia.

Kohinoor kihlasormuketKohinoor kihlasormukset

Festive Kihlasormus

Festive-korusarjan kihlasormukset ovat tyylikkäitä ja modernia muotoilua edustavia. Ne ovat saatavilla useissa eri materiaaleissa, kuten kullasta, valkokullasta ja platinaa. Festive-korusarjan kihlasormukset ovat erittäin kestäviä ja ne ovat suosittuja niiden modernin tyylin takia.

Festive kihlasormuksetFestive kihlasormukset

Schalins Sormussormus

Schalinsin sormussormukset ovat laadukkaita ja tyylikkäitä. Ne ovat saatavilla useissa eri materiaaleissa, kuten kullasta, valkokullasta ja platinaa. Schalinsin sormussormukset ovat erittäin kestäviä ja ne ovat suosittuja niiden ajattoman tyylin takia.

Schalins kihlasormuksetSchalins kihlasormukset

Lumoava Kihlasormus

Lumoavan kihlasormukset ovat moderneja ja tyylikkäitä. Ne ovat saatavilla useissa eri materiaaleissa, kuten kullasta, valkokullasta ja platinaa. Lumoavan kihlasormukset ovat erittäin kestäviä ja ne ovat suosittuja niiden modernin tyylin takia.

Lumoava kihlasormuksetLumoava kihlasormukset

Kihlasormuksen valinta on henkilökohtainen päätös, joka riippuu useista tekijöistä, kuten budjetista, henkilökohtaisesta tyylistä ja mieltymyksistä. Jokainen kihlasormus on ainutlaatuinen ja edustaa kahden ihmisen välistä rakkautta ja sitoutumista.

Kihlasormuksen Valinta

Kihlasormus on tärkeä symboli, joka kantaa mukanaan merkityksiä ja muistoja. Siksi sen valintaan kannattaa panostaa ja miettiä huolella, mikä sormus sopii parhaiten juuri omaan käyttöön.

Kihlasormuksen valinnassa kannattaa ensin määritellä budjetti, joka määrittelee paljon sormuksen ominaisuuksia. Kihlasormuksen hinta vaihtelee materiaalin, kiven ja valmistajan mukaan. Kihlasormus naiselle on usein koristeellisempi kuin kihlasormus miehelle.

Kihlasormuksen materiaali on yksi tärkeimmistä valintakriteereistä. Yleisimmät materiaalit ovat kulta, valkokulta, hopea ja platina. Kullasta valmistettu kihlasormus on perinteinen valinta ja se on saatavilla eri sävyissä, kuten keltakulta, punakulta ja valkokulta. Valkokultainen kihlasormus on suosittu valinta sen ajattoman ulkonäön vuoksi. Hopeinen kihlasormus on edullisempi vaihtoehto, mutta se voi naarmuuntua herkemmin kuin muut materiaalit. Platinasta valmistettu kihlasormus on kestävä ja arvokas valinta.

Kihlasormuksen malli on myös tärkeä valintakriteeri. Kihlasormus naiselle on usein koristeellisempi kuin kihlasormus miehelle. Kihlasormuksen on hyvä olla malliltaan sellainen, että se on mahdollista yhdistää toiseen sormukseen. Tämä helpottaa vihkisormuksen valintaa myöhemmin.

Lopuksi, kihlasormuksen valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös oma tyyli ja persoonallisuus. Kihlasormuksen tulisi olla sellainen, että se tuntuu omalta ja heijastaa omaa tyyliä.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mikä on suosituin materiaali kihlasormuksissa?

Kulta on yleisin materiaali kihlasormuksissa. Kullan lisäksi muita suosittuja materiaaleja ovat platina, hopea ja titaani. Kulta on perinteinen valinta, ja se on saatavilla eri väreissä, kuten keltakulta, valkokulta ja rosekulta. Platinan kestävyys ja kauneus tekevät siitä suositun vaihtoehdon, mutta se on myös kalliimpi. Hopea on edullisempi vaihtoehto, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin kulta tai platina. Titaani on kevyt ja kestävä materiaali, joka on myös allergiaystävällinen.

Miten valita oikean kokoinen kihlasormus?

Oikean kokoisen kihlasormuksen valitseminen on tärkeää, jotta se tuntuu mukavalta sormessa ja pysyy paikoillaan. Paras tapa varmistaa oikea koko on käydä kultasepänliikkeessä ja pyytää myyjää mittaamaan sormen kokoa. Kihlasormuksen koko voi vaihdella merkittävästi eri valmistajien välillä, joten on tärkeää kokeilla sormusta ennen ostopäätöstä.

Millaisia ovat perinteiset kihlasormukset?

Perinteiset kihlasormukset ovat yksinkertaisia, klassisia ja ajattomia. Ne ovat usein kultaa tai platinaa ja niissä on yksittäinen timantti tai muu jalokivi. Perinteiset kihlasormukset ovat yleensä solitairesormuksia, joissa on yksi iso timantti tai jalokivi. Ne voivat myös olla kolmikivisormuksia, joissa on kolme timanttia tai jalokiveä.

Mikä on timanttien merkitys kihlasormuksissa?

Timantit ovat yleisin jalokivi kihlasormuksissa. Ne symboloivat ikuisuutta, kestävyyttä ja rakkautta. Timanttien kirkkaus ja kauneus tekevät niistä suositun valinnan kihlasormuksissa. Timanttien koko ja laatu vaikuttavat kihlasormuksen hintaan.

Kuinka paljon tulisi budjetoida kihlasormuksen ostoon?

Kihlasormuksen hinta vaihtelee suuresti riippuen materiaalista, jalokivien koosta ja laadusta sekä valmistajasta. On tärkeää budjetoida kihlasormuksen ostoon mukava summa, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen. Keskimäärin kihlasormuksen hinta Suomessa on noin 1500-3000 euroa.

Miten kihlasormuksen hoitoa tulisi jatkaa pitkäaikaisen kiillon säilyttämiseksi?

Kihlasormusta tulisi hoitaa säännöllisesti pitääkseen sen kiillon ja kauneuden. Sormusta tulisi puhdistaa pehmeällä harjalla ja miedolla saippuavedellä. Kihlasormusta ei tulisi käyttää raskaiden töiden tai urheilun aikana, jotta se ei vahingoitu. Kihlasormus tulisi myös säilyttää erillään muista koruista, jotta se ei naarmuunnu.

Katso laaja kihlasormus valikoimamme!


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.