Vihkisormus: Symboli avioliiton ikuisuudesta

Vihkisormus on perinteikäs sormus, joka symboloi kahden ihmisen sitoutumista ja avioliittoa. Vihkisormus on erittäin merkityksellinen koru, joka pitää sisällään suuren tunnearvon ja koru siirtyy sukupolvelta toiselle. Sormus valmistetaan tyypillisesti kullasta, valkokullasta tai platinasta. Sormusta koristaa usein timantti tai muu jalokivi. 

Suomalaisella kulttuurissa vihkisormus on iso osa hääseremoniaa. Sulhanen antaa vihkisormuksen morsiammelle osoituksena hänen rakkaudestaan ja sitoutumisestaan. Morsian pitää sormusta vasemman käden nimettömässä, josta uskotaan olevan suora yhteys sydämeen. 

Vuosien aika vihkisormus design on kehittynyt trendien ja muodin mukana. Tänä päivänä on saatavilla useita eri tyyppisiä vihkisormuksia, aina klassista ja perinteisistä vihkisormuksista moderneihin ja yksilöllisiin sormuksiin. Tyylistä riippumatta, vihkisormus kantaa mukanaan samoja vahvoja tunteita - rakkaus, sitoutuminen ja omistautuminen. 

Vihkisormuksen Merkitys

Vihkisormus on merkittävä symboli avioliiton solmimisessa. Se on perinteisesti ollut jalometallinen sormus, joka laitetaan vasemman käden nimettömään sormeen. Vihkisormus edustaa avioliiton ikuista rakkautta ja uskollisuutta.

Vihkisormus Naiselle

Vihkisormus naiselle on yleensä koristeltu timanteilla, kristalleilla tai smaragdeilla. Naisen vihkisormus voi myös olla yksinkertainen, mutta se on aina merkityksellinen symboli avioliiton solmimisessa. Vihkisormuksen valinta on henkilökohtainen ja se voi olla perheen perintösormus tai uusi sormus.

Vihkisormus Miehelle

Vihkisormus miehelle on usein yksinkertaisempi kuin naisen sormus. Se voi olla pelkkä kultainen tai hopeinen sormus ilman koristeita. Miehen vihkisormus voi myös olla samanlainen kuin kihlasormus, joka on yleensä yksinkertainen sormus ilman kiviä tai muita koristeita.

Vihkisormus on tärkeä symboli avioliiton solmimisessa, ja sen valinta on henkilökohtainen asia. Se edustaa avioliiton ikuista rakkautta ja uskollisuutta, ja sen merkitys on suuri.

Vihkisormuksen Valinta

Vihkisormuksen valinta on tärkeä päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. Vihkisormus on merkki siitä, että kaksi ihmistä ovat päättäneet jakaa elämänsä yhdessä. Siksi on tärkeää valita sormus, joka heijastaa omaa persoonallisuutta ja omia arvoja.

Kihla- ja Vihkisormus Yhdistelmät

Kihla- ja vihkisormus yhdistelmä on yleinen valinta monille pareille. Kihlasormus on yleensä yksinkertaisempi kuin vihkisormus, ja se voi olla hyvä tapa testata, millainen sormus sopii parille parhaiten. Vihkisormus on yleensä hieman näyttävämpi ja siinä voi olla esimerkiksi timantteja tai muita koristeita.

kihla- ja vihkisormuskihla- ja vihkisormus

Materiaalit ja Muotoilu

Vihkisormuksia on saatavilla monissa eri materiaaleissa, kuten kullasta, hopeasta, titaanista ja platinaa. Kultainen vihkisormus on perinteinen valinta, mutta monet parit valitsevat nykyään myös muita materiaaleja. Titaani on kevyt ja kestävä materiaali, joka sopii hyvin aktiivisille ihmisille. Platina on erittäin kestävä ja arvokas materiaali, joka sopii hyvin parille, joka haluaa satsata laatuun.

Muotoilu on myös tärkeä tekijä vihkisormusta valitessa. Sormus voi olla perinteinen ja yksinkertainen tai moderni ja näyttävä. On tärkeää valita sormus, joka sopii parin persoonallisuuteen ja tyyliin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vihkisormuksen valinta on henkilökohtainen päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. Parin tulee valita sormus, joka heijastaa heidän persoonallisuuttaan ja arvojaan. Kihla- ja vihkisormus yhdistelmä on yleinen valinta, ja materiaalit ja muotoilu ovat tärkeitä tekijöitä sormusta valittaessa.

Vihkisormus materiaalit:

 • Keltakulta
 • Punakulta
 • Valkokulta
 • Platina
 • Palladium
 • Hopea
 • Titaani

Vihkisormus tyylit:

 • Rivisormus
 • Yksikivinen sormus
 • Sivukivellinen sormus
 • Kivetön sormus
 • Halo-sormus
 • Muu kivellinen sormus

Suosittuja Vihkisormusmerkkejä

Vihkisormus on tärkeä symboli avioliittoon astuttaessa, ja sen valintaan kannattaa panostaa. Suosittuja vihkisormusmerkkejä Suomessa ovat muun muassa Sandberg, Kohinoor, Festive ja Schalins.

Sandberg Vihkisormukset

Sandberg on suomalainen korumerkki, joka on erikoistunut laadukkaisiin ja ajattomiin vihkisormuksiin. Merkin sormukset ovat tunnettuja kauniista muotoilusta ja kestävyydestä. Sandbergin valikoimasta löytyy sormuksia eri materiaaleista, kuten valkokullasta, kelta- ja punakullasta sekä titaanista.

Sandberg vihkisormuksetSandberg vihkisormukset

Kohinoor Vihkisormukset

Kohinoor on tunnettu suomalainen vihkisormusmerkki, joka valmistaa laadukkaita sormuksia käsityönä. Kohinoorin sormukset ovat tunnettuja kauniista ja ajattomasta muotoilusta, ja ne ovat valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten kullasta, valkokullasta, titaanista ja platinaa.

Kohinoor vihkisormuksetKohinoor vihkisormukset

Festive Vihkisormukset

Festive on kotimainen korumerkki, joka valmistaa laadukkaita vihkisormuksia. Merkin sormukset ovat tunnettuja niiden kauniista muotoilusta ja kestävyydestä. Festiven valikoimasta löytyy sormuksia eri materiaaleista, kuten kullasta, valkokullasta, titaanista ja platinaa.

Festive vihkisormuksetFestive vihkisormukset

Schalins Vihkisormukset

Schalins on ruotsalainen korumerkki, joka on erikoistunut laadukkaisiin ja ajattomiin vihkisormuksiin. Merkin sormukset ovat tunnettuja niiden kauniista muotoilusta ja kestävyydestä. Schalinsin valikoimasta löytyy sormuksia eri materiaaleista, kuten kullasta, valkokullasta, titaanista ja platinaa.

Schalins vihkisormuksetSchalins vihkisormukset

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mistä tunnistaa laadukkaan vihkisormuksen?

Laadukkaassa vihkisormuksessa on yleensä korkea jalometallipitoisuus ja se on valmistettu huolellisesti. Timanttien laadun tunnistamisessa auttaa neljän C:n sääntö: carat, clarity, color ja cut. Lue lisää timanttisormuksen osto-oppaasta. Sormus kannattaa ostaa luotettavalta myyjältä, joka tarjoaa takuun tuotteelleen.

Miten valita oikean kokoinen vihkisormus?

Vihkisormuksen koon valitsemisessa kannattaa käyttää apuna sormuksen mittataulukkoa ja sovittaa erikokoisia sormuksia sormeen. Sormuksen tulisi olla riittävän napakka, mutta ei liian tiukka. On tärkeää huomioida myös sormuksen leveys ja malli, sillä ne vaikuttavat sormuksen tuntuun sormessa.

Mikä on suosituin materiaali vihkisormuksissa?

Kultainen vihkisormus on yleinen valinta, mutta myös valkokulta, platina ja titaani ovat suosittuja materiaaleja. Viime aikoina myös hopeiset ja teräksiset vihkisormukset ovat yleistyneet. Materiaalin valinnassa kannattaa huomioida oma tyyli, budjetti ja sormuksen käyttötarkoitus.

Kuinka usein vihkisormusta tulisi huoltaa?

Vihkisormusta tulisi huoltaa säännöllisesti, esimerkiksi puhdistamalla se miedolla pesuaineella ja pehmeällä harjalla. Timanttisormusten kannattaa käyttää kultasepänliikkeen palveluja timanttien tarkastamiseen ja kiinnityksen tarkistamiseen noin kerran vuodessa.

Millaisia yhdistelmiä kihla- ja vihkisormuksille on olemassa?

Kihla- ja vihkisormusten yhdistelmiä on monia erilaisia. Yleinen tapa on valita saman sarjan sormukset, jotka sopivat yhteen muodoltaan ja materiaaliltaan. Myös erilaiset kiviyhdistelmät, kuten timantti ja safiiri, ovat suosittuja.

Miten eri sormusmateriaalit vaikuttavat vihkisormuksen kestävyyteen?

Eri sormusmateriaalit vaikuttavat sormuksen kestävyyteen eri tavoin. Esimerkiksi kultainen sormus on pehmeämpi kuin platina tai titaani, joten se voi naarmuuntua helpommin. Titaani on erittäin kestävä materiaali, mutta se ei ole korjattavissa samalla tavalla kuin kulta tai platina. Materiaalin valinnassa kannattaa huomioida myös oma elämäntyyli ja sormuksen käyttötarkoitus.

Katso laaja vihkisormus valikoimamme!


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.